Σεξ: Οι νέοι Αμερικανοί δεν έχουν όρεξη για ερωτικές συνευρέσεις

02-04-2019

Όλοι θέλουν να έχουν μια υγιή σεξουαλική ζωή. Αυτό προϋποθέτει και μια υγιή σεξουαλική όρεξη. Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα για όλους. Ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες όπως προκύπτει από μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο διαπίστωσαν πως το ποσοστό των ενηλίκων που δεν είχαν καμία σεξουαλική επαφή έσπασε κάθε ρεκόρ το 2018, ιδίως μεταξύ των νεαρών ανδρών ηλικίας από 18 έως 29 ετών.

Η εφημερίδα, αναλύοντας τα νέα δεδομένα που συνέλεξε το ινστιτούτο General Social Survey, διαπιστώνει ότι το ποσοστό των νέων 18-29 ετών που δήλωσαν ότι πέρσι δεν έκαναν καθόλου σεξ έφθασε το 23%, δηλαδή σχεδόν ένας στους τέσσερις.

Το ποσοστό αυτό ήταν 8% το 2008 και 14% το 1989.
Οι άνδρες, με ποσοστό 28% (τριπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με το 2008), πλήττονται περισσότερο από αυτήν την «ερωτική ξηρασία».
Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο «δραστήριες», αφού μόνο το 18% δηλώνει ότι δεν είχε καμία ερωτική επαφή μέσα σε διάστημα 12 μηνών.

Συγκριτικά, οι μεγαλύτερες ηλικίες είναι πολύ πιο δραστήριες: στην ηλικιακή ομάδα 30-39 ετών μόνο το 7% και στην ηλικιακή ομάδα 50-59 ετών το 13% δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία σεξουαλική επαφή.

Πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο; Η επικεφαλής της έρευνας Τζιν Τουίντζι τονίζει πως ολοένα και περισσότεροι νέοι δεν έχουν σύντροφο.

Η πτώση της σεξουαλικής δραστηριότητας συνολικά οφείλεται επίσης στη γήρανση του πληθυσμού.
Οι Αμερικανοί άνω των 60 ετών είναι πλέον το 26% του πληθυσμού (από 18% το 1996).

Όμως, μετά τα 60 το ποσοστό σεξουαλικής αδράνειας φθάνει το 50%, κάτι που σημαίνει ότι όσο αυξάνεται ο αριθμός των ηλικιωμένων τόσο αυξάνεται και το ποσοστό επί του συνόλου του πληθυσμού.

Ακόμη και στους σεξουαλικά ενεργούς ενήλικες, το ποσοστό εκείνων που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μειώθηκε στο 39% από 51% που ήταν το 1996, κάτι που η Τουίντζι αποδίδει κυρίως στο διαδίκτυο.

«Σήμερα, στις 10 το βράδυ, υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα για να κάνει κανείς σε σύγκριση με 20 χρόνια πριν» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Πόσο ασφαλές είναι κατά την διάρκεια της περιόδου;