Σεξ: Πέντε πράγματα που πρέπει να κάνει μια γυναίκα μετά την πράξη

03-01-2017

Το σεξ είναι μέρος της καθημερινότητας μας. Θα πρέπει λοιπόν να φροντίζουμε την υγιεινή μας πριν και μετά την σεξουαλική πράξη ώστε η επαφή μας με τον σύντροφο μας να είναι ασφαλής και να μην θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας. Είναι λοιπόν ορισμένα πράγματα που καλό είναι η γυναίκα να κάνει  μετά την σεξουαλική πράξη.

Οι ειδικοί δίνουν στις γυναίκες πέντε συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν οι γυναίκες μετά το σεξ.
Ποιες είναι αυτές;

1. Πλένουμε τις ευαίσθητες περιοχές με σαπούνι και νερό
Κατά το σεξ μεταφέρονται από τον έναν σύντροφο στον άλλο αρκετά βακτήρια, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις. Ο τοπικός καθαρισμός με σαπούνι και ζεστό νερό συστήνεται λοιπόν μετά την επαφή. Το σαπούνι δεν πρέπει να περιέχει αρώματα, ώστε να αποφευχθούν αλλεργίες και ερεθισμοί. Δεν απαιτείται καθαρισμός του κόλπου εσωτερικά, αφού διαθέτει το δικό του εγγενές «σύστημα καθαρισμού».

2. Μπάνιο
Μια μπανιέρα γεμάτη ζεστό νερό και λίγες σταγόνες ενός αγαπημένου ελαίου, όπως το έλαιο καρύδας, είναι ο,τι πρέπει για να χαλαρώσει η γυναίκα μετά το σεξ αλλά και για να ενυδατωθεί εξωτερικά η επιδερμίδα των γεννητικών οργάνων και να υποχωρήσουν τυχόν ερεθισμοί.

3. Πίνουμε νερό
Ένα με δύο ποτήρια νερό μετά το σεξ θα αναπληρώσουν τα υγρά που χάθηκαν μέσω του ιδρώτα κατά τη διάρκεια του σεξ.

4. Παίρνουμε προβιοτικά
Ένα γιαούρτι με προβιοτικά είναι το ιδανικό σνακ μετά το σεξ. Τα προβιοτικά είναι ωφέλιμα βακτήρια που υπάρχουν φυσικά στο ανθρώπινο σώμα και προστατεύουν από λοιμώξεις των γεννητικών οργάνων

5. Φοράμε βαμβακερό εσώρουχο
Τα βαμβακερά υφάσματα «αναπνέουν» καλύτερα, επομένως αποτρέπουν την αύξηση της υγρασίας και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη βακτηρίων στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Θα πρέπει λοιπόν να αποφεύγονται τα συνθετικά εσώρουχα και τα στενά ρούχα, ιδίως μετά τη σεξουαλική επαφή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Τέσσερα πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ποτέ αμέσως μετά
Τι «απαγορεύεται» μετά το σεξ