Σεξ: Ποια είναι η καλύτερη ώρα;

26-12-2016
Ορισμένοι είναι πρωινοί τύποι. Άλλοι είναι βραδινοί. Αυτό ισχύει φυσικά για την ώρα που προτιμούν να κάνουν σεξ. Ποια είναι όμως η καλύτερη ώρα της ημέρας για την σεξουαλική πράξη; Η επιστήμη δίνει την απάντηση.
 
Ειδικοί στις ορμόνες από το διαδικτυακό κέντρο υγείας FLOLiving.com λένε πως η καλύτερη ώρα για σεξ είναι στις 3 το μεσημέρι. Μπορεί εκείνη την ώρα φυσικά να είστε στη δουλειά  η να έχετε κάποια άλλη υποχρέωση. Η ειδική βιολόγος Αλίσα Βίτι πάντως επιμένει πως για καλύτερο σεξ θα πρέπει να προτιμήσετε εκείνη την ώρα.
 
Και γιατί; Όπως λένε οι ειδικοί, το μεσημέρι οι γυναίκες έχουν τα υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης (συμβάλλει στην εγρήγορση) και είναι πιο δραστήριες, ενώ και οι άντρες έχουν υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων, που τους επιτρέπουν να βάζουν περισσότερο συναίσθημα στο σεξ.
 
Έτσι, η ερωτική συνεύρεση του ζευγαριού την συγκεκριμένη ώρα είναι πιθανότερο να ικανοποιήσει και τους δύο.
Η κυρία Βίτι, που επισκέφθηκε το Λονδίνο για να προωθήσει το νέο της βιβλίο WomanCode, σε ομιλία της σε γυναίκες είπε επίσης ότι η καλύτερη περίοδος του μήνα για να κάνουν σεξ είναι το δεκαήμερο μετά την ωορρηξία, όταν παρατηρείται σημαντική αύξηση στα επίπεδα των οιστρογόνων και τεστοστερόνης στο αίμα τους, με αποτέλεσμα να κορυφώνεται η ερωτική επιθυμία τους.
 
Η κυρία Βίτι διευκρίνισε ότι είναι σωστό το εύρημα πολυάριθμων μελετών ότι οι άντρες έχουν εντονότερη ερωτική επιθυμία από τα ξημερώματα έως το μέσον του πρωινού.
 
Ωστόσο πρόσθεσε πως στις 3 το μεσημέρι είναι επίσης καλή ώρα για να κάνουν σεξ, διότι ναι μεν μειώνεται η τεστοστερόνη τους αλλά αυξάνονται τα οιστρογόνα τους, με αποτέλεσμα να μπορούν να εστιασθούν καλύτερα στις ανάγκες και την ικανοποίηση της ερωτικής συντρόφου τους.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: