Σεξ: Ποιες είναι οι χώρες με τους πιο… ανθεκτικούς άντρες;

26-12-2016
Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στο σεξ είναι η αντοχή. Ο άντρας πρέπει να έχει αντοχή για να μπορέσει να κάνει την ερωτική πράξη να έχει διάρκεια και να ικανοποιήσει την σύντροφο του. Ποιες είναι λοιπόν οι χώρες με τους πιο… ανθεκτικούς άντρες στο σεξ;
 
Επιστήμονες του Ινστιτούτου Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων ΙΜΟΠ τονίζουν πως πολλές μελέτες έχουν καταγράψει ότι οι άνδρες δίνουν μεγάλη σημασία στη διάρκεια ενώ διακατέχονται και από αγωνία αν ικανοποίησαν και πόσο το έτερο ήμισυ.
 
Έρευνα που έκαναν Ολλανδοί επιστήμονες έδειξε πως οι Άγγλοι έχουν μεγάλη αντοχή ενώ χρειάζονται περισσότερο χρόνο από την αρχή της διείσδυσης μέχρι την εκσπερμάτιση.
 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Marcel D. Waldinger, καθηγητή Σεξουαλικής Ψυχοφαρμακολογίας, «ένα ποσοστό όσων θεωρούσαν ότι έχουν πρόβλημα, στην πραγματικότητα ανήκαν στο μέσο όρο, δηλαδή άντεχαν γύρω στα 6 λεπτά».
 
Όπως προέκυψε από την ίδια έρευνα “πρωταθλητές” στην διάρκεια του σεξ αναδεικνύονται οι Άγγλοι με χρόνο τα 10 λεπτά. Ακολουθούν οι Αμερικάνοι με χρόνο 8,1΄ οι Ολλανδοί με 6,5΄, οι Ισπανοί με 4,9΄και έπονται οι Τούρκοι με 4,4΄.
 
Ένα ακόμη πρόβλημα που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς είναι η κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των ανδρών, ηλικίας 20 έως 30 ετών που εμφανίζουν ή πιστεύουν ότι έχουν πρόβλημα με τις αποδόσεις τους στο σεξ.
 
Παρόλα αυτά οι ειδικοί σεξολόγοι υποστηρίζουν ότι οι χρόνοι της σεξουαλικής επαφής είναι υποκειμενικοί ενώ καθοριστικό ρόλο παίζουν οι επιθυμίες του ζευγαριού, αφού αυτό που κάποιοι θεωρούν «γρήγορο», για κάποιους άλλους δεν είναι.
 
Τι γίνεται όμως με τους Έλληνες; Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΜΟΠ τρεις στους δέκα Έλληνες άνω των 40 ετών κάποια στιγμή της σεξουαλικής ζωής τους θα «ολοκληρώσουν» πιο γρήγορα από όσο θα ήθελαν ενώ εκτιμάται ότι 500.000 άντρες εκτιμάται ότι θα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό το 2025 στην Ελλάδα.
 
Από την άλλη με βάση τα στοιχεία του IMS (ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής πωλήσεων φαρμάκων) οι πωλήσεις των τριών φαρμάκων του έρωτα όχι μόνο δεν έπεσαν εν μέσω τρόικας αλλά αντίθετα παρουσιάζουν και μια ελαφριά άνοδο.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: