Σεξ: Πώς η ζάχαρη καταστρέφει τις σεξουαλικές επιδόσεις

ζευγάρι κάνει σεξ
24-08-2021

Για τον άντρα, η επιτυχία στο σεξ συνδέεται άμεσα και με την στύση του. Έρευνες έχουν δείξει πως η ζάχαρη μπορεί να βλάψει την στυτική λειτουργία του άντρα.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν εστιάσει στον αρνητικό αντίκτυπο που έχει στη λειτουργία της καρδιάς, στο ανοσοποιητικό, το συκώτι και όχι μόνο. Τώρα, στη λίστα των πιθανών κινδύνων έρχεται να προστεθεί και η στυτική δυσλειτουργία.

Το σεξ και η ζάχαρη

Η παραπάνω διαπίστωση προέκυψε έπειτα από πείραμα που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου σε νεογέννητα αρσενικά ποντίκια. Οι ερευνητές χώρισαν τα ποντίκια σε τρεις επιμέρους ομάδες. Σε μία από αυτές χορήγησαν νερό με περιεκτικότητα 5% σε φρουκτόζη, σε μια άλλη νερό με περιεκτικότητα 10% σε φρουκτόζη και στην ομάδα ελέγχου χορήγησαν σκέτο νερό. Η φρουκτόζη είναι φυσικό σάκχαρο που βρίσκεται στα φρούτα.

Οκτώ εβδομάδες αργότερα, οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα των πειραματόζωων καθώς και τα επίπεδα της τεστοστερόνης τους και αξιολόγησαν επίσης τη στυτική τους λειτουργία. Οι αναλύσεις έδειξαν ότι τα ποντίκια στα οποία χορηγήθηκε νερό με φρουκτόζη είχαν (όπως είναι λογικό) αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους. Παρατηρήθηκε όμως ότι είχαν και χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης αλλά και μειωμένη πίεση στα σηραγγώδη σώματα του πέους και μέση αρτηριακή πίεση, παράγοντες που επηρεάζουν τη ροή του αίματος άρα και την ικανότητα επίτευξης της στύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Από ποιούς παράγοντες εξαρτάται ο οργασμός μιας γυναίκας