Σεξ: Πως μας κάνει να φτερνιζόμαστε

26-12-2016
Μέχρι σήμερα ξέραμε πως φτερνιζόμαστε όταν είμαστε κρυωμένοι. Κι όμως! Δεν είναι μόνο το κρυολόγημα που μπορεί να μας κάνει να φτερνιστούμε. Βρετανοί ερευνητές βρήκαν τώρα πως και το σεξ μπορεί να φέρει φτέρνισμα. 
 
Σύμφωνα με στοιχεία ο μέσος άνθρωπος περνά 24 ώρες από τη ζωή του στο φτέρνισμα. Όπως φαίνεται ο άνθρωπος φτερνίζεται κατά μέσο όρο δυο φορές την ημέρα. Όταν είναι κρυωμένοι, σωστά; Λάθος
 
Ερευνητές από το Νοσοκομείο John Radcliffe στην Οξφόρδη κατέγραψαν 18 περιπτώσεις φτερνίσματος που σχετίζονταν με το σεξ. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς, ένας μεσήλικας, φτερνιζόταν και μόνο στη σκέψη του σεξ.
 
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Οι ερευνητές ακόμα δεν είναι σίγουροι. Έχουν όμως μια θεωρία. Όταν ο άνθρωπος λαχανιάσει κατά τη διάρκεια του σεξ, ξηραίνει ο αεραγωγός του ρινικού κοιλώματος. Αυτό φυσικά μπορεί να φέρει φτέρνισμα.
 
Στην περίπτωση του κρυολογήματος, φτερνιζόμαστε επειδή οι ιοί προκαλούν πρήξιμο στα τοιχώματα της λίμνης. Αυτό ξεγελά τον εγκέφαλο που νομίζει πως κάτι βρίσκεται μέσα στη μνήμη και πρέπει να βγει, ενεργοποιώντας το φτέρνισμα.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: