Σεξ: Πως πετυχαίνουν τον οργασμό χωρίς επαφή (βίντεο)

20-05-2019

Μέχρι σήμερα μιλούσαμε για το πόσο δύσκολο είναι για ορισμένες γυναίκες να φτάσουν σε οργασμό κατά την διάρκεια του σεξ. Υπάρχει όμως και ο αντίποδας. Περιπτώσεις όπου οι γυναίκες μπορούν να φτάσουν στην κορύφωση χωρίς καν την επαφή. Πως γίνεται αυτό; Η επιστήμη έχει τις απαντήσεις και δίνει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Οργασμός και ερωτική ύπνωση:
Το άτομο που είναι σε κανονική ύπνωση έχει ακόμα τις αισθήσεις του, αλλά χάνει τη δύναμη να αναλάβει εθελοντική δράση και ανταποκρίνεται πολύ έντονα στις… πρότασει ή/και παροτρύνσεις του υπνωτιστή. Αντίθετα, η ερωτική ύπνωση λειτουργεί σαν “καθοδηγούμενος διαλογισμός” που προκαλεί σεξουαλική διέγερση χωρίς κανένα απολύτως άγγιγμα. Αν και είναι μια προκαλούμενη κατάσταση, το άτομο παραμένει υπό έλεγχο.

Η σύνδεση νου και σώματος:
Ο εγκέφαλος παίζει καίριο ρόλο στην σεξουαλική διέγερση. “Ζητάει” να λαμβάνει σχετικά μηνύματα, ή σήματα για να μπορέσει να φέρει το σώμα σε κατάσταση οργασμού. Είναι το μέρος όπου βιώνουμε κάθε ευχαρίστηση ή/και πόνο (συναισθήματα που πολλές φορές… μπλέκονται). Αν και αισθάνεστε ότι η ευχαρίστηση ή ο πόνος επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο μέρος του σώματος, είναι ο εγκέφαλος που κάνει αυτό το συναίσθημα εφικτό. Με άλλα λόγια, το εκάστοτε μέρος του σώματος απλά “μεταφέρει” την διέγερση του εγκεφάλου.

“Μπορεί να είναι αδύνατο να αλλάξετε τον τρόπο που ο εγκέφαλός σας ανταποκρίνεται στα μηνύματα που του δίνετε, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τα μηνύματα που του δίνετε εξαρχής. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να συντονίσετε σκέψεις και πράξεις”, λέει η ειδική σεξολόγος Jacqui Olliver.

Ο εγκέφαλος λειτουργεί ως ένα “κέντρο ευχαρίστησης” για να μας “ενημερώνει” ως προς το τι μας είναι ευχάριστο και τι όχι. Για τους άνδρες και τις γυναίκες, υπάρχουν τέσσερις τύποι νεύρων που είναι υπεύθυνα για την αποστολή πληροφοριών στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια του οργασμού:
– Το υπογάστριο νεύρο, το οποίο μεταδίδει σήματα από τη μήτρα και τον τράχηλο της μήτρας στις γυναίκες, και από τον προστάτη στους άνδρες
– Το πυελικό νεύρο, το οποίο μεταδίδει σήματα από τον κόλπου και τον τράχηλο στις γυναίκες και από το ορθό και στα δύο φύλα
– Το γεννητικό νεύρο, το οποίο μεταδίδει πληροφορίες από την κλειτορίδα στις γυναίκες και από το όσχεο και το πέος στους άνδρες
– Το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο μεταδίδει πληροφορίες από τον τράχηλο, τη, μήτρα και τον κόλπο μόνο στις γυναίκες.

Ωραία όλα αυτά, αλλά αν η ευχαρίστηση μεταδίδεται μέσω των νεύρων δια της επαφής/αγγίγματος, τότε πώς μπορεί ο εγκέφαλος να διεγερθεί σεξουαλικά χωρίς καμία φυσική επαφή;

Οργασμός… κατά παραγγελία:
Ένας οργασμός μπορεί να επιτευχθεί “κατ’ εντολή” μέσω του διαλογισμού, είτε αυτό γίνεται προφορικά, είτε μέσω της μουσικής.

Μια άλλη σεξολόγος, η Stefani Love, υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτευχθεί με την απλή ακρόαση ενός κομματιού μέσω ακουστικών και ενώ το άτομο δίνεί όλη την προσοχή του στην αναπνοή, τις αισθήσεις και τα συναισθήματα, καθώς ακούει την μουσική. Η όλη εμπειρία μπορεί να οδηγήσει σε μια κατάσταση σεξουαλικής διέγερσης.

Σύμφωνα με τον Jerry Storey, επαγγελματία ερωτικό υπνωτιστή, υπάρχουν δύο τύποι οργασμού “κατ’ εντολή”:

Ο άμεσος οργασμός, γνωστός ως “κορύφωση” ή “ξηρός οργασμός”
Ο “αληθινός οργασμός”
Ξηρός οργασμός
“Οι μύες του σώματος που κανονικά βιώνουν συσπάσεις, πρόκειται να αντιδράσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (όπως θα έκαναν κατά τη διάρκεια ενός φυσικού ή κανονικό οργασμό) αφότου διεγερθούν με εγκεφαλική εντολή και μόνο”, λέει ο Storey. Τα νεύρα βιώνουν την ίδια ευχάριστη αίσθηση, αν και τα σήματα ευχαρίστησης θα έρχονται απευθείας από τον εγκέφαλο και όχι τόσο πολύ από τα αισθητήρια νεύρα στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Αληθινός οργασμός:
Εν τω μεταξύ, ο “αληθινός οργασμός” επιτυγχάνεται με τη χρήση δύο ή περισσοτέρων λέξεων, φράσεων, ή ανεπαίσθητων αγγιγμάτων, τα οποία λειτουργούν ως “διακόπτες διέγερσης”. Για παράδειγμα, ο Storey υποστηρίζει ότι πει μια τέτοια λέξη-κλειδί σε ένα άτομο που τελεί υπό ερωτική ύπνωση και αυτή η εντολή να προκαλέσει ερωτική διέγερση. Επίσης, ο ίδιος λέει ότι αν χρησιμοποιήσει την μία λέξη μετά την άλλη, σε μια σειρά από “διακόπτες διέγερσης”, μπορεί να προκαλέσει ερωτική διέγερση, λίπανση και να θέσει το σώμα του εν υπνώσει ατόμου σε αναμονή οργασμού. Στο τέλος, μπορεί να με ένα απλό άγγιγμα στο χέρι (που θα είναι ένας ακόμα… διακόπτης) να στείλει… κύματα οργασμού σε όλο το σώμα του ατόμου!

Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να εκσπερματώσουν πολύ γρήγορα, πριν από την σεξουαλική κορύφωση της συντρόφου τους. Οι άνδρες που έχουν διαγνωστεί με πρόωρη εκσπερμάτιση (ορίζεται ως εκσπερμάτιση σε λιγότερο από δύο λεπτά), αλλά και υγιείς άνδρες παραδέχτηκαν ότι είτε η έλλειψη ελέγχου, είτε η υπερευαισθησία (ορίζεται ως η υπερβολική διέγερση) ήταν η αιτία σε κάθε (ή σε κάποια) πρόωρη εκσπερμάτιση. Άλλοι άνδρες αποδίδουν το πρόβλημα αυτό σε δυσλειτουργία με την σύντροφό τους, στο άγχος, ή σε άλλα θέματα υγείας τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Αυτές είναι οι 4 λύσεις για την στυτική δυσλειτουργία