Σεξ: Πως τα μαθηματικά βοηθούν τη σεξουαλική ζωή

26-12-2016
Από μικροί ακούμε πως πρέπει να διαβάζουμε μαθηματικά και να μαθαίνουμε την προπαίδεια γιατί θα μας βοηθήσει αργότερα στη ζωή μας. Νέα Βρετανική έρευνα όμως δείχνει πως η βοήθεια από την γνώση των μαθηματικών δεν σταματά στην ακαδημαϊκή ζωή αλλά επεκτείνεται και στην ερωτική αφού όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, όσοι είναι καλοί στα μαθηματικά έχουν πιο δραστήρια σεξουαλική ζωή αργότερα στη ζωή τους.
 
Ερευνητές από το Διεθνές Κέντρο Μακροζωίας (ILC) στο Λονδίνο ανέλυσαν στοιχεία από μία μακροπρόθεσμη μελέτη για τη γήρανση που έχει αρχίσει από το 2002 σε χιλιάδες εθελοντές οι οποίοι εκείνη την εποχή είχαν ηλικία άνω των 55 ετών.
Οι ειδικοί εξέτασαν τις απαντήσεις που είχαν δώσει σε τεστ μαθηματικών οι εθελοντές και τις συνέκριναν με διάφορες παραμέτρους της ζωής τους.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάστηκαν στη Σύνοδο του ILC για το εισόδημα μετά την συνταξιοδότηση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου στο Λονδίνο, έδειξαν πως οι συνταξιούχοι που μπορούν να κάνουν πολύπλοκους μαθηματικούς υπολογισμούς έχουν διπλάσιες πιθανότητες να είναι σεξουαλικώς ενεργοί, σε σύγκριση με όσους δεν μπορούν.
 
Ακόμα και μεταξύ των 70άρηδων, την ερωτική τους ζωή απολαμβάνουν ο ένας στους πέντε απ’ όσους μπορούν να λύνουν μαθηματικά προβλήματα, έναντι του ενός στους 10 μεταξύ όσων δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.
 
Όπως τονίζει η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Τσεζίρα Ούρτζι Μπρανκάτι, τα στοιχεία αυτά αποτελούν τυχαίο εύρημα της μελέτης, η οποία προσπαθούσε να εξακριβώσει εάν οι άνθρωποι που ξέρουν μαθηματικά είναι ικανότεροι στην αποταμίευση χρημάτων που θα τους επιτρέψει να έχουν στοιχειώδη οικονομική άνεση όταν γεράσουν.
 
Όπως ίσως ήταν αναμενόμενο, διαπίστωσε ότι η καλή βαθμολογία σε μαθηματικές πράξεις όπως ο υπολογισμός κλασμάτων και σύνθετων τόκων, σχετίζεται με καλύτερη αποταμίευση και καλύτερο προγραμματισμό της ζωής μετά τη συνταξιοδότηση.
Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο όμως ήταν η συσχέτιση μεταξύ της ικανότητας στα μαθηματικά με τις ικανότητες στο σεξ.
 
Συνολικά, από τους εθελοντές οι οποίοι είχαν λύσει σωστά τις τέσσερις από τις πέντε ασκήσεις μαθηματικών που τους είχαν δοθεί, το 79% δήλωσαν σεξουαλικά δραστήριοι κατά το τελευταίο έτος.
Το αντίστοιχο ποσοστό σε όσους είχαν λύσει μία ή καμία άσκηση μαθηματικών ήταν μόλις 41%.
 
Ειδικά στις ηλικίες άνω των 70 ετών, σχεδόν οι μισοί (το 49%) εθελοντές που είχαν λύσει τις ασκήσεις ήταν σεξουαλικώς ενεργοί, ενώ σε όσους δεν είχαν λύσει τις ασκήσεις το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόλις 28%.
 
«Δύο τινά συμβαίνουν. Ή όποιος έχει υψηλότερες νοητικές δεξιότητες είναι πιο δραστήριος και ικανός να απολαμβάνει τη ζωή του, ή υπάρχει κάποιο εγγενές χαρακτηριστικό της προσωπικότητας, όπως η περιέργεια και η δεκτικότητα σε εμπειρίες, που κάνει τους μαθηματικούς τύπους να είναι και πιο ενεργοί στο κρεβάτι. Αυτά όμως είναι εικασίες. Πρέπει να κάνουμε κι άλλες έρευνες για να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό», δήλωσε η Δρ. Μπρανκάτι.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: