Σεξ: Πως το ποδήλατο βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις

26-12-2016
Η φράση που συνηθίζουμε να λέμε είναι πως το ποδήλατο είναι σαν το σεξ και δεν το ξεχνάς ποτέ. Ίσως τελικά το ποδήλατο και το σεξ να έχουν έχουν μεγαλύτερη σύνδεση από όσο νόμιζε. Βρετανική έρευνα έδειξε πως το ποδήλατο βελτιώνει τις επιδόσεις στο σεξ.
 
Στην μεγάλη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail συμμετείχαν 2.500 ποδηλάτες.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα νέα είδαν τις σεξουαλικές τους επαφές να γίνονται καλύτερες από τη στιγμή που άρχισαν να κάνουν ποδήλατο.
 
Το 89% είπε πως  η επιστροφή στο σπίτι από τη δουλειά με το ποδήλατο τούς δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσουν από τις πιέσεις της δουλειάς και να επιστρέφουν στον/στην σύντροφο τους πιο ήρεμοι και με καλύτερη διάθεση. Αυτό φυσικά έχει αντανάκλαση και στην ερωτική τους ζωή.
 
Το 66% είπε πως βελτιώθηκαν σε γενικές γραμμές οι προσωπικές τους σχέσεις, ενώ το 39% ισχυρίζεται ότι η άσκηση τους έκανε να αποδίδουν περισσότερο στην κρεβατοκάμαρα, αφού η άσκηση με το ποδήλατο αύξησε τις αντοχές τους!
 
Βέβαια δεν συμφωνούν όλες οι έρευνες με αυτά τα ευρήματα.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Yale στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν ανάλυση της ρουτίνας 48 γυναικών που διένυαν περί τα 10 μίλια με το ποδήλατο κάθε εβδομάδα.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Journal Of Sexual Medicine, έδειξαν πως οι γυναίκες ποδηλάτισσες είναι πιθανό να έχουν μειωμένη ευχαρίστηση στο σεξ, ειδικά αν το τιμόνι του ποδηλάτου βρίσκεται σε χαμηλό ύψος σε σχέση με εκείνο της σέλας.
 
Γιατί γίνεται αυτό; Οι ειδικοί διαπίστωσαν πως όταν το βάρος πέφτει στο τιμόνι, η πίεση που ασκείται στα νεύρα της ευαίσθητης περιοχής δημιουργεί νευροπάθειες.
Όπως βρήκαν οι ειδικοί, όταν το τιμόνι του ποδηλάτου βρίσκεται πιο χαμηλά από τη σέλα, αυξάνεται επικίνδυνα η πίεση στο περινέο και μειώνεται η αίσθηση πρόσθιο κολπικό τοίχωμα καθώς και στην αριστερή πλευρά των χειλιών των γυναικείων γεννητικών οργάνων.
 
Όσον αφορά το ανδρικό φύλο, πολλές έρευνες έχουν συνδέσει τη χρόνια χρήση ποδηλάτου με την ανδρική στυτική δυσλειτουργία αλλά και με προβλήματα γονιμότητας.
 
Τι προτείνουν λοιπόν οι ειδικοί όσον αφορά στο ποδήλατο και σε σχέση με το σεξ;
– Να προτιμάμε ποδήλατα με πλατιά καθίσματα. Μάλιστα, στην αγορά διατίθενται και κάποια ειδικά σχεδιασμένα για να απορροφούν τους κραδασμούς.
– Να μη ρυθμίζουμε πολύ ψηλά το κάθισμα, γιατί με αυτό τον τρόπο το περίνεο δέχεται περισσότερη πίεση.Καλό είναι να σιγουρευόμαστε ότι βρίσκεται στο σωστό ύψος, ώστε να μην τεντώνουμε πολύ τα πόδια μας για να κάνουμε πετάλι.
– Να φροντίζουμε να αλλάζουμε θέση ενώ κάνουμε ποδήλατο.
– Να επιλέγουμε ειδικό ρουχισμό (παντελόνι ενισχυμένο με υλικό που παρέχει προστασία σε μηρούς, λεκάνη, περίνεο, κόκκυγα κ.λπ).
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: