Σεξ: Πόσες φορές την εβδομάδα πρέπει να κάνουμε για να ζήσουμε περισσότερο

05-03-2019

Δεν είναι μυστικό πως το σεξ κάνει καλό στην υγείθα μας. Το έχουν αποδείξει εξ άλλου και αμέτρητες έρευνες. Μας βοηθά στην αντιμετώπιση του στρες, στην βελτίωση του ύπνου, ενώ μειώνει την αρτηριακή πίεση και δίνει ώθηση στο ανοσοποιητικό σύστημα. Πόσο συχνά όμως πρέπει να κάνει κανείς σεξ για να έχει αυτό και αντιγηραντικές ιδιότητες;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο των Ηνωμένων Πολιτειών, μέτρησαν την σεξουαλική ζωή 129 μητέρων που ήταν σε σχέση. Οι συμμετέχουσες έδιναν καθημερινές αναφορές για την ευχαρίστηση με τους συντρόφους τους αλλά και για το πόσες φορές είχαν σεξουαλική επαφή.
Ακόμη, οι ερευνητές πήραν δείγματα αίματος από τις γυναίκες και ανέλυσαν τα κύτταρα για δείκτες γήρανσης.

Στη συνέχεια, οι ειδικοί συνέκριναν τις αναφορές των γυναικών με τα δείγματα αίματος, βρήκαν κάτι εντυπωσιακό.
Όσες έκαναν σεξ με τον σύντροφό τους τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, είχαν σημαντικά μακρύτερα τελομερή, από αυτές που δεν έκαναν. Τελομερές είναι το προστατευτικό κάλυμμα στο DNA που καθορίζει την διάρκεια ζωής ενός κυττάρου.

Με τον καιρό, τα τελομερή σπάνε για λόγους όπως η κακή δίαιτα, το αλκοόλ και η φυσική διαδικασία γήρανσης. Τα αποτελέσματα, όμως, δείχνουν ότι το συχνό σεξ μπορεί να επισκευάσει και να τα μακρύνει, που σημαίνει ότι τα κύτταρα ζουν περισσότερο και σε κρατούν νέο.

Τα πιο κοντά τελομερή συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας όπως καρκίνο, καρδιαγγειακή νόσο και διαβήτη. Αντίθετα, τα πιο μακριά βοηθούν στην πρόληψη ασθενειών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Σε ποια συχνότητα μας φέρνει ευτυχία;