Σεξ: Πόσες φορές τον μήνα κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

26-12-2016
Είναι μια απορία την οποία έχουν τα περισσότερα ζευγάρια. Πόσο συχνά πρέπει να κάνουν σεξ για να είναι ευτυχισμένοι ή για να θεωρηθεί πως έχουν μια φυσιολογική σεξουαλική σχέση. Μια ανεξάρτητη Αμερικανική μελέτη δίνει τις απαντήσεις.
 
Την έρευνα έκανε ο ψυχοθεραπευτής και συγγραφέα M. Gary Neuman. Εκείνος και οι συνεργάτες του μελέτησαν ένα δείγμα 400 γυναικών που ήταν παντρεμένες. Κάποιες από αυτές είχαν έναν ευτυχισμένο γάμο και άλλες όχι. Σκοπός της έρευνας ήταν να προσδιορίσει πόσο σεξ κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια κάθε μήνα.
 
Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας, οι γυναίκες που δεν είναι ευτυχισμένες στον γάμο τους κάνουν σεξ 3-4 φορές τον μήνα, ενώ οι γυναίκες που είναι ευτυχισμένες στον γάμο τους κάνουν σεξ 11 φορές το μήνα κατά μέσο όρο.
 
Η μελέτη έδειξε ακόμα πως τα δύο πρώτα χρόνια μιας σχέσης θεωρούνται τα καλύτερα όσον αφορά την σεξουαλική ικανοποίηση και συχνότητα και ποικιλία της σεξουαλικής επαφής και πως μετά τα δυο χρόνια πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο για να διατηρήσουν αυτό το αρχικό επίπεδο οικειότητας και ενθουσιασμού.
 
Όπως τονίζει ο Neuman, η ρουτίνα ενός ζευγαριού που εμπλέκει στοιχεία όπως τα χρέη, τα δάνεια, η ανατροφή των παιδιών, η κούραση και ο ύπνος, είναι εκείνα που καταστρέφουν την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής των συζύγων.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: