Σεξ: Πόσο συχνά πρέπει να κάνουν τα παντρεμένα ζευγάρια;

26-12-2016
Το πόσο συχνά κάνει σεξ ένα παντρεμένο ζευγάρι εξαρτάται από πολλού παράγοντες. Ψυχολογία, περιβάλλον, ωράριο δουλειάς, ποιότητα σχέσης… Ποια είναι όμως η κατάλληλη συχνότητα των ερωτικών επαφών ώστε η σεξουαλική ζωη του να θεωρείται υγιής; Η επιστήμη απαντά. 
 
Όπως διαπίστωσαν ερευνητές από το Ινστιτούτο του Kinsey, τα ζευγάρια ηλικίας από 18 έως 29 ετών κάνουν σεξ κατά μέσο όρο 112 φορές το χρόνο. Τα άτομα ηλικίας από 30 έως 39 ετών συνευρίσκονται σεξουαλικά περίπου 86 φορές το χρόνο και τέλος. Τα ζευγάρια από 40 έως 49 ετών κάνουν σεξ σχεδόν 69 φορές το χρόνο. Το 13 % των παντρεμένων ζευγαριών κάνουν σεξ μερικές φορές το χρόνο, το 45 % μερικές φορές το μήνα, το 34 % δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα και το 7 % τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα.
 
Μελέτες έχουν δείξει πως η σταδιακή απώλεια της σεξουαλικής ζωής σε ένα παντρεμένο ζευγάρι μπορεί να σημαίνει και τη σταδιακή κατάρρευση της οικογενειακής δομής και με τη διάλυση του γάμου.
Κάποιοι ερευνητές βέβαια υποστηρίζουν πως το λιγότερο σεξ δεν σημαίνει απαραίτητα και μείωση της αίσθησης του έρωτα, της αγάπης και της συναισθηματικής οικειότητας σε ένα ζευγάρι.
 
Όπως συμβουλεύουν λοιπόν οι ειδικοί το κάθε ζευγάρι θα πρέπει να βρει μόνο του το ρυθμό στις σεξουαλικές επαφές.
Από την άλλη, βλέπουμε ζευγάρια που ο ένας ή ο άλλος αποφεύγει τη σεξουαλική συνεύρεση. Καλό είναι σε αυτές τις περιπτώσεις να μιλήσουν μεταξύ τους για το πώς αισθάνονται τα δύο μέλη της σχέσης και τι θέλουν και κάνουν για να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση.
 
Επίσης, αρκετές φορές μπορεί να μειωθεί η σεξουαλική συχνότητα λόγω συγκυριών. Δεν σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα στη σχέση εκτός και αν βολευτούν σε αυτή την κατάσταση και …ξεχάσουν τη σεξουαλική τους ζωή.
Η αλήθεια είναι, ότι ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός, άρα και η κάθε σχέση μοναδική. Άρα δεν θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ένα συγκεκριμένο αριθμό ερωτικών συνευρέσεων για να θεωρήσουμε τη σεξουαλική μας ζωή υγιή.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: