Σεξ: Πότε χάνεται η αντρική λίμπιντο

πόδια ζευγαριού που κάνει σεξ
24-07-2021

Μια μια υγιή σεξουαλική ζωή τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα πρέπει να έχουν και υγιή λίμπιντο. Δηλαδή όρεξη για σεξ. Βέβαια αυτό δεν σθυμβαίνει πάντα. Η χαμηλή λίμπιντο για μεγάλο χρονικό διάστημα προκαλεί ανησυχία στους άνδρες και πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Οι σεξουαλικές επιδόσεις των ανδρών εξαρτώνται από ένα σύνολο βιολογικών και ψυχολογικών παραγόντων που άλλοτε εκτοξεύουν και άλλοτε καταστρέφουν την ερωτική τους διάθεση.

Σεξ: 4 αιτίες που ρίχνουν την ανδρική λίμπιντο

  • Η φασαρία: Μελέτη  δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine. Κι έδειξε ότι αρκετοί άνδρες δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν στη σεξουαλική πράξη εάν κάτι τους αποσπά την προσοχή.
  • Ανθυγιεινές συνήθειες: Το αλκοόλ, η κακή διατροφή και η κακή σχέση με τη γυμναστική. Αυτές είναι τρεις από τις κακές συνήθειες που μπορεί να βλάψουν την ερωτική ζωή των ανδρών. Το συμπέρασμα βγάζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Mount Sinai των ΗΠΑ. Ο λόγος είναι φυσικά ότι η καλή φυσική κατάσταση είναι απαραίτητη ώστε να άνδρας να μπορεί να αποδώσει σεξουαλικά.
  • Το στρες: Το στρες επηρεάζει το λεγόμενο συμπαθητικό νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα να είναι δυσκολότερο να επιτευχθεί ή να διατηρηθεί η στύση.
  • Oι αδύναμοι μύες στην περιοχή της λεκάνης: Οι ασκήσεις του πυελικού εδάφους, γνωστές και ως ασκήσεις Kegel, γυμνάζουν τους μύες στη βάση της λεκάνης. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης δείχνει ότι οι ασκήσεις αυτές δεν είναι ευεργετικές μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για τους άνδρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σεξ: Γιατί έχουμε ναυτία μετά την ερωτική πράξη