Σεξ: Πότε μια γυναίκα χάνει την ερωτική της διάθεση

26-12-2016
Είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο πως οι γυναίκες είναι πιο δύσκολο να αισθανθούν ερωτική διέγερση από ότι οι άντρες. Εϊναι επίσης πιο εύκολο για τις γυναίκες να χάσουν έτσι ξαφνικά την ερωτική τους διάθεση. Τι μπορεί όμως να κάνει μια γυναίκα να χάσει απότομα την όρεξη της για σεξ;
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ στην Βρετανία μελέτησαν τις περιπτώσεις 76 γυναικών ηλικίας από 18 έως 42 ετών τις οποίες χώρισαν σε 4 ομάδες:
– Στην πρώτη ομάδα έδειξαν αηδιαστικές εικόνες ΠΡΙΝ τους δείξουν μια ερωτική ταινία
– Οι γυναίκες τις δεύτερης ομάδας παρακολούθησαν τις ίδιες εικόνες ΑΦΟΤΟΥ είχαν δει μια ερωτική ταινία
– Στην τρίτη ομάδα οι γυναίκες παρακολούθησαν εικόνες που προκαλούν τρόμο ΠΡΙΝ παρακολουθήσουν μια ερωτική ταινία
– Στην τέταρτη ομάδα οι γυναίκες παρακολούθησαν τις ίδιες εικόνες τρόμου ΑΦΟΤΟΥ είχαν δει μια ερωτική ταινία
 
Οι ειδικοί μέτρησαν την ροή αίματος στα γεννητικά όργανα των γυναικών κατά τη διάρκεια της ερωτικής ταινίας. Διαπίστωσαν ότι εκείνες οι γυναίκες που είδαν την ταινία ΑΦΟΤΟΥ είχαν παρακολουθήσει εικόνες που τους προκαλούσαν αηδία ή τρόμο, είχαν μειωμένη σεξουαλική διέγερση ή η διέγερσή τους κράτησε για πολύ λιγότερη ώρα.
 
Όπως υποστηρίζει η επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Diana Fleischman, οι γυναίκες είναι πιο ευάλωτες στα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα από ό,τι οι άνδρες και αυτό τις κάνει ασυνείδητα να αυτοπροστατεύονται περισσότερο απέναντι στην έκθεσή τους σε ενδεχομένως μολυσματικές καταστάσεις.
 
Οι ειδικοί εξηγούν στο άρθρο τους στην επιθεώρηση PLOS One πως αν μια γυναίκα αισθανθεί αηδία την στιγμή της σεξουαλικής επαφής, επηρεάζεται πολύ περισσότερο από ό,τι ένας άντρας. Οι οσμές και η γεύση (κακοσμία σώματος ή στόματος, ιδρώτας, μαλλιά που μυρίζουν, άπλυτα σεντόνια κλπ) που έχει η γυναίκα επάνω στο σεξ, μπορεί να της εγείρουν συναισθήματα αηδίας και να κάνουν τον εγκέφαλο να θεωρήσει ότι υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.
 
Έτσι, αυτόματα, ο εγκέφαλος στέλνει το μήνυμα της αποφυγής από αυτή την κατάσταση και, μοιραία, η σεξουαλική διέγερση χάνεται και μετατρέπεται σε αισθήματα αποτροπιασμού.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: