Σεξ: Πότε τα ζευγάρια σταματούν να είναι ικανοποιημένα;

26-12-2016

Σίγουρα  σεξουαλική χημεία ανάμεσα στο ζευγάρι περνά από διακυμάνσεις. Από ένα χρονικό διάστημα και μετά δεν υπάρχει το πάθος του πρώτου καιρού και είναι λογικό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φεύγει και η σεξουαλική ικανοποίηση. Πότε όμως συμβαίνει αυτό; Γερμανοί επιστήμονες έχουν τώρα την απάντηση.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilian στο Μόναχο μελέτησαν 3.000 ετερόφυλους άντρες και γυναίκες ηλικίας από 24 έως 41 ετών.
Σκοπός τους να δουν τις διακυμάνσεις της ερωτικής τους σχέσης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας με τίτλο German Family Panel, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρησηArchives of Sexual Behavior, έδειξαν πως η ικανοποίηση που αισθάνονται τα ζευγάρια στο σεξ φτάνει στο αποκορύφωμα της στον πρώτο χρόνο της σχέσης.

Το δυσάρεστο όμως είναι πως αρχίζει να φθίνει αμέσως μετά.

Βέβαια, οι ερευνητές δεν βρήκαν κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως ο γάμος ή η συμβίωση επηρεάζουν την μείωση ή την αύξηση της ικανοποίησης του ζευγαριού στο σεξ.

Ούτε η απόκτηση παιδιών φάνηκε να επηρεάζει την σεξουαλική ικανοποίηση του ζευγαριού κατά τη διάρκεια της επαφής.

Ποια είναι λοιπόν αυτά που την επηρεάζουν; Όπως εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας Claudia Schmiedeberg αυτά που φαίνεται να επηρεάζουν την σεξουαλική ικανοποίηση του ζευγαριού είναι οι διαφωνίες.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η πτώση της ερωτικής ικανοποίηση στο σεξ συνέπεσε χρονικά με την αύξηση των καυγάδων ανάμεσα στο ζευγάρι.

Επίσης, τα ζευγάρια φάνηκε να σταματούν να μαθαίνουν πράγματα ο ένας για τον άλλον μετά τον πρώτο χρόνο της σχέσης.