Σεξ: Τα μυστικά των… φίλων με προνόμια

26-12-2016

Το φαινόμενο “φιλοι με προνόμια” είναι αρκετά διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια. Φίλοι που επιδόδονται σε ερωτικές περιπτύξεις χωρίς να είναι σε μια σταθερή και μόνιμη σχέση. Ποιο είναι το μυστικό τους; Πως μπορούν να έχουν απολαμβάνουν το σεξ μεταξύ τους χωρίς όμως να δένονται από τις δεσμεύσεις που το συνοδεύουν;

 
Όπως έδειξε έρευνα που δημοσίευσε η γερμανική εφημερίδα «Bild», μία στις τέσσερις γυναίκες και ένας στους τρεις άνδρες επιθυμούν μία «ερωτικού περιεχομένου φιλία», δηλαδή να κάνουν σεξ αλλά να είναι μόνο φίλοι.
Τα άτομα αυτά, από τη μια δεν θέλουν να χάσουν την ελευθερία τους, αλλά από την άλλη προτιμούν να κάνουν σεξ με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά.
 
Όπως φάνηκε από την έρευνα, οι περισσότεροι άντρες θέλουν από το ταίρι τους μόνο σεξ. Όσοι μάλιστα θέλουν το σεξ χωρίς τις δεσμεύσεις θα πρέπει να ακολουθήσουν κάποιους κανόνες που θα τους βγάλουν από την δύσκολη θέση.
 
Ποιοι είναι αυτοί οι έξι χρυσοί κανόνες;
  
1. Διαφάνεια
Πρέπει να ξεκαθαρίσετε με τον/την φίλο/η σας πως το σεξ δεν σημαίνει πως παντρεύεστε την άλλη εβδομάδα.
 
2. Εξισορροπήστε τους κινδύνους
Εκτιμήστε την κατάσταση προτού γνωρίσετε καλύτερα τον /την φίλη σας. Αν, για παράδειγμα, ο ερωτικός σύντροφος περνάει μία δύσκολη φάση της ζωής του , καλύτερα να μην παραβιάσετε την απόσταση που σας χωρίζει … Ή επίσης όταν η φίλη σας ανυπομονεί να γίνει μάνα, δεν είναι σωστό να της κλέβετε πολύτιμο χρόνο αφού το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η ερωτική απόλαυση κι όχι να αποκτήσετε απογόνους.
 
3. Στόχος είναι μόνο η ερωτική διασκέδαση. 
Κάντε σαφές ότι δεν έχετε καμία υποχρέωση για οικογενειακές συγκεντρώσεις ως ζευγάρι.
 
4. Πάρτε προφυλάξεις  
Μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη χαλάει την μαγεία της “φιλίας με σεξ”.
 
5. Να είστε διακριτικοί 
Δεν είναι ωραίο να λέμε δεξιά κι αριστερά ότι κάνουμε σεξ με τον φίλο μας. Εκθέτουμε τον εαυτό μας αλλά και εκείνον.
 
6. Ο συνδυασμός φιλίας- σεξ είναι δύσκολος…
Αν δεν μπορείτε να τα συνδυάσετε και θα πρέπει να επιλέξετε, προτιμήστε τη φιλία. Το σεξ μπορείτε να το βρείτε πιο εύκολα από έναν φίλο…
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: