Σεξ: Τα ζευγάρια που μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού κάνουν περισσότερο σεξ

26-12-2016

Συνήθως την ευθύνη του σπιτιού σε ένα ζευγάρι την επωμίζεται περισσότερο η γυναίκα. Κακώς βέβαια. Ίσως και οι άντρες θα έπρεπε να αρχίσουν να σκέφτονται να πιάσουν τη σκούπα. Κι αυτό επειδή νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως τα ζευγάρια που μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού κάνουν περισσότερο σεξ.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cornell στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών ανέλυσαν στοιχεία από μια μεγάλη έρευνα του 2006 με αντικείμενο την ευχαρίστηση μέσα στον γάμο.
Θέλησαν έτσι να δουν τι είναι αυτό που καλυτερεύει την σεξουαλική ζωή ενός παντρεμένου ζευγαριού.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Marriage and Family, έδειξαν πως τα ετερόφυλα ζευγάρια που μοιράζονταν τις δουλειές του σπιτιού έκαναν σεξ κατά μέσο όρο 6.8 φορές το μήνα.
Από την άλλη, τα ζευγάρια που δεν μοιράζονταν τις δουλειές του σπιτιού έκαναν σεξ 5 φορές το μήνα.
 
Από την έρευνα φάνηκε επίσης πως στα σπίτια όπου δεν υπήρχε ίσος καταμερισμός των δουλειών, το βάρος έπεφτε κατά συντριπτική πλειοψηφία στις γυναίκες.
 
Ως δουλειές του σπιτιού οι ειδικοί είχαν ορίσει το μαγείρεμα, το πλύσιμο των πιάτων, το συγύρισμα του σπιτιου, τη μπουγάδα και τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.
Μάλιστα οι ειδικοί διαπίστωσαν πως ο αριθμός των σεξουαλικών επαφών του ζευγαριού αυξανόταν όχι μόνο εάν μοιράζονταν τις δουλειές αλλά εάν οι δουλειές μοιράζονταν χωρίς σεξιστικά κριτήρια.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: