Σεξ: Το άθλημα που δεν κάνει καλό στην σεξουαλική μας ζωή

ζευγάρι στο κρεβάτι μετά το σεξ
25-10-2021

Ξέρουμε πως η γυμναστική βοηθάει στο σεξ γιατι ή άσκηση αυξάνει την αντοχή μας στην ερωτική πράξη. Κι όμως! Υπάρχει ένα άθλημα που δεν κάνει καλό στην σεξουαλική μας ζωή. Κι αυτό είναι η ποδηλασία.

Το ποδήλατο βλάπτει το σεξ

Σύμφωνα με μία μελέτη που έγινε στις Η.Π.Α , το 91% ανδρών που ήταν πάνω στη σέλα του ποδηλάτου, κατά μέσο όρο 5,5 ώρες κάθε εργάσιμη ημέρα, αντιμετώπιζαν μουδιάσματα και τσιμπήματα στο γεννητικά τους όργανα ανά διαστήματα. Και δεν πρόκειται απλά για ένα νεύρο.

Αυτοί οι άνδρες υποβλήθηκαν σε έλεγχο στυτικής λειτουργίας τις νυκτερινές ώρες. Και φάνηκε πως είχαν λιγότερες στύσεις από εθελοντές που δεν οδηγούσαν ποδήλατο.
Επιπλέον οι άνδρες που ασκούσαν τη μεγαλύτερη πίεση στη σέλα των ποδηλάτων είχαν τα περισσότερα προβλήματα. Εκείνοι μάλιστα που έκαναν ποδήλατο για περισσότερη ώρα παρουσίασαν υψηλότερο κίνδυνο για στυτική δυσλειτουργία.

Πρόκειται για μια ομάδα νεύρων που βρίσκονται στη λεκάνη και εκτείνονται από το παχύ έντερο στον πρωκτό, στο περινέο και στα γεννητικά όργανα.
Φαίνεται ότι η σέλα του ποδηλάτου είναι η αιτία του προβλήματος από την οποία ασκείται πίεση στα νεύρα και τα αγγεία που είναι υπεύθυνα για τη στύση.

Τι γίνεται με τους επαγγελματίες ποδηλάτες

Οι επαγγελματίες ποδηλάτες από την άλλη και αυτοί που το έχουν στο καθημερινό τους πρόγραμμα είναι αρκετά πιθανό να αποκτήσουν στυτική δυσλειτουργία. Το ερεθιστικό νεύρο είναι αυτό που παθαίνει τη ζημιά.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα είναι αρκετά βαθιά στον οργανισμό και φαντάζει αδύνατο να «τραυματιστεί», η συνεχής και καθημερινή πίεση, έστω και για μια ώρα την ημέρα κάνει το αδύνατο δυνατό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σεξ: Πως επηρεάζει η τεστοστερόνη την σεξουαλική συμπεριφορά