Σεξ: Το κόκκινο κρασί ανεβάζει την ερωτική διάθεση των γυναικών

26-12-2016
Η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι ένα αρκετά πολύπλοκο πράγμα. Μια γυναίκα μπορεί να χάσει την ερωτική της διάθεση για τους πιο παράξενους λόγους. Τώρα όμως Ιταλοί επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο να ανεβάσουν την όρεξη της γυναίκας για σεξ. Ποιος είναι αυτός; Το κόκκινο κρασί.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας μελέτησαν 800 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 50 ετών. Σκοπός τους ήταν να βρουν κατά πόσο το κόκκινο κρασί επηρεάζει την διάθεση τους για σεξ.
Οι ερευνητές χώρισαν τις γυναίκες σε τρεις ομάδες. Η πρώτη περιλάμβανε όσες έπιναν ένα έως δύο ποτήρια κόκκινο κρασί τη μέρα. Στην δεύτερη ομάδα ήταν όσες έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι ημερησίως είτε κρασιού είτε οποιουδήποτε άλλου αλκοολούχου ποτού. Στην τρίτη ομάδα μπήκαν όσες δεν έπιναν καθόλου.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine, έδειξαν πως το επίπεδο της σεξουαλικής διάθεσης είναι μεγαλύτερο στις γυναίκες που πίνουν κάθε μέρα μέτριες ποσότητες κόκκινου κρασιού σε σχέση με όσες προτιμούν άλλα αλκοολούχα ποτά ή δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ.
 
Η έρευνα έδειξε πως οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας πέτυχαν «σκορ» 27,3 μονάδων, της δεύτερης 25,9 μονάδες και της τρίτης 24,4 μονάδες. Το συμπέρασμα λοιπόν που έβγαλαν οι ειδικοί είναι πως το κόκκινο κρασί ανεβάζει τη σεξουαλική διάθεση μιας γυναίκας. 
 
Οι ερευνητές βέβαια τώρα έκαναν τη διαπίστωση. Μένει να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί. Τι είναι αυτό που κάνει το κόκκινο κρασί να ανεβάσει την διάθεση της γυναίκας για σεξ; Λένε λοιπόν πως θα κάνουν περισσότερες απαντήσεις και θα μας απαντήσουν και σε αυτό.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: