Σήμερα το ΠΕΔΥ κάνει τα “πρώτα του βήματα”

26-12-2016

«Πρεμιέρα» σήμερα για το ΠΕΔΥ αλλά μόνον για το προσωπικό, αφού από την επόμενη εβδομάδα ουσιαστικά τα πολυ-ιατρεία θα εξυπηρετούν τους πολίτες. Όπως παραδέχτηκε ο υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας, οι μονάδες υγείας δεν είναι σε πλήρη λειτουργική ετοιμότητα. Εκτίμησε μάλιστα ότι μετά από λίγες ημέρες οι μονάδες θα λειτουργούν για τους πολίτες.

Μόλις «ανοίξουν» και για τους πολίτες, θα υπάρχουν οι γιατροί που δέχονται με τηλεφωνικό ραντεβού και θα υπάρχει και ένας γιατρός υποδοχής που θα δέχεται και επείγοντα περιστατικά χωρίς ραντεβού.

Την ίδια στιγμή, γρίφος παραμένει ο απόλυτος αριθμός των γιατρών που θα στελεχώσουν το ΠΕΔΥ. Ο κ. Μπέζας μίλησε για μια μικρή περίοδο αβεβαιότητας αναφορικά με το πόσοι τελικά γιατροί θα ενταχθούν στο νέο φορέα. Από τους 5.000 αίτηση έκαναν οι περίπου 2.500. Όπως εξήγησε οι γιατροί θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαιώσεις ότι έκλεισαν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, τότε θα «κλειδώσει» και ο τελικός αριθμός των γιατρών που στελεχώνουν το ΠΕΔΥ.

Σύμφωνα όμως με τον υφυπουργό, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών δεδομένου ότι αυξήθηκε το ωράριο εργασίας των γιατρών από 5ωρο που ήταν στα πολυ-ιατρεία του ΕΟΠΥΥ σε 8ωρο.

Ο κ. Μπέζας ανέφερε επίσης ότι δεν ισχύει το εισιτήριο των 5 ευρώ στο ΠΕΔΥ, προσθέτοντας ότι στα κέντρα υγείας (που πλέον υπάγονται στο ΠΕΔΥ) ισχύει – όπως ίσχυε και πριν- το εισιτήριο των 5 ευρώ.