Σοκολάτα: Μπορούμε να φάμε για πρωινό;

νεαρή γυναίκα τρώει σοκολάτα
20-07-2021

Λίγοι άνθρωποι μπορούν να πουν ότι δεν τους αρέσει η σοκολάτα. Πολλοί μάλιστα θέλουν να τρώνε ακόμα και για πρωινό. Μέχρι σήμερα, μελέτες παρουσίαζαν την υγείας ως την πιο υγιεινή επιλογή για την καθημερινότητα. Στοχοποιούσαν την σοκολάτα γάλακτος αλλά και τη λευκή.

Κι όμως! Μία νέα έρευνα έρχεται τώρα να παρουσιάσει μία διαφορετική σκοπιά των πραγμάτων. Μελετητές του Πανεπιστημίου της Murcia στην Ισπανία διεξήγαν έρευνα σε 19 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Αυτές κατανάλωναν 100 γραμμάρια σοκολάτας το πρωί ή το βράδυ κάθε μέρα.

Η νέα έρευνα για την σοκολάτα

Τα αποτελέσματα των μετρήσεών του μάλλον θα σε εκπλήξουν, αφού έρχονται σε αντίφαση με προηγούμενες μελέτες. Οι επιστήμονες, λοιπόν, όχι μόνο δεν παρατήρησαν αύξηση του βάρους, αλλά κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση σοκολάτας το πρωί μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερο λίπος και να ρυθμίσεις τα επίπεδα του σακχάρου.

«Τα ευρήματά μας έδειξαν ότι όχι μόνο το ‘τι’ αλλά και το ‘πότε’ τρώμε μπορεί να επηρεάσει τους φυσιολογικούς μηχανικούς που εμπλέκονται στη ρύθμιση του σωματικού βάρους», είπε ο Frank A. J. Scheer, ένας από τους δύο συγγραφείς της έρευνας.

«Οι εθελοντές μας δεν πήραν βάρος παρά την αύξηση πρόσληψης θερμίδων. Τα ευρήματά μας έδειξαν ότι η σοκολάτα μείωσε κατά βούληση την πρόσληψη ενέργεια, παράλληλα με τη μείωση της πείνας, της όρεξης και της επιθυμίας για γλυκά που είχαν δείξει προηγούμενες μελέτες», συμπλήρωσε η δεύτερη συγγραφέας, Marta Garaulet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σοκολάτα: Ποια είναι η καλύτερη για την καρδιά μας