Σώμα: Αυτό είναι το μοναδικό σημείο που δεν περνάει αίμα

γραφικό που δείχνει ανθρώπινο σώμα
16-01-2021

Μέσα στο σώμα μας κυλάνε μεγάλε ποσότητες αίματος κάθε κλάσμα του δευτερολέπτου σε όλα μας τα ζωτικά όργανα. Αυτό είναι που μας κάνει να περπατάμε, να μιλάμε και να συναισθανόμαστε. Χωρίς το αίμα δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Θεωρείται πως είναι το καύσιμο του οργανισμού μας.

Κι όμως! Υπάρχει ένα σημείο σε ολόκληρο το σώμα, ένα και μοναδικό σημείο, που δεν περνάει ποτέ αίμα από εκεί και υπάρχει σοβαρός λόγος που αυτό συμβαίνει. Είναι ένα σημείο που αν περνούσε αίμα τότε δεν θα λειτουργούσε όπως πρέπει.
Το συγκεκριμένο είναι πολύ βασικό για την επιβίωση μας και την ομαλή κατάσταση της ζωής μας.

Ποιο είναι λοιπόν το σημείο στο σώμα που δεν περνάει αίμα;

Το σημείο αυτό βρίσκεται…..στο μάτι μας και είναι ο κερατοειδής χιτώνας.

Ο κερατοειδής χιτώνας είναι το διαφανές μπροστινό μέρος του ματιού, το οποίο καλύπτει την ίριδα, την κόρη και τον πρόσθιο θάλαμο. Αποτελεί την διαθλαστικότερη επιφάνεια του ματιού και είναι υπεύθυνος για την ακριβή εστίαση των ακτίνων φωτός στον αμφιβληστροειδή, ο οποίος με την σειρά του μεταφράζει το φως σε οπτικό ερέθισμα.

Ο πρόσθιος αυτός χιτώνας, ακριβώς επειδή πρέπει να είναι διαφανής για να κάνει σωστά τη δουλειά του, δεν διαθέτει αιμοφόρα αγγεία. Παίρνει οξυγόνο απευθείας από τον αέρα και λαμβάνει θρεπτικά συστατικά μέσω του υγρού των δακρύων και των νευρικών ινών του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Σώμα: Τα 8 σημάδια που στέλνει για να δείξει πως δεν τρεφόμαστε σωστά