Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό στο Αττικόν Νοσοκομείο

26-12-2016

Στον «αέρα» βρίσκεται η λειτουργία του Αττικόν εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε προσωπικό. Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στο νοσοκομείο, ήδη οι 15 επικουρικοί νοσηλευτές απέχουν από τις βάρδιες και τις αργίες γιατί είναι απλήρωτοι. Παράλληλα, λήγουν οι συμβάσεις σε 50 εργαζόμενους με κοινωφελή προγράμματα και από τις χιλιάδες προσλήψεις που εξαγγέλλονται μόλις τρεις εργαζόμενοι έχουν ενταχθεί στο προσωπικό του Αττικόν. 

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για ράντζα, εξάντληση του προσωπικού, επικινδυνότητα τμημάτων, πολεμικές – και όχι νοσηλευτικές – συνθήκες, με 1 νοσηλευτή προς 40 ασθενείς, με παράνομες διπλοβάρδιες, με διασωληνωμένους στο διάδρομο, με 3.000 επισκέψεις στα ΤΕΠ και τα Τακτικά Ιατρεία. 

Υπό τις συνθήκες αυτές, το Σωματείο θα προχωρήσει την Πέμπτη 2 Ιουνίου σε κινητοποίηση στην Πύλη του Νοσοκομείου, 8 – 10 το πρωί ενώ θα συμμετάσχει και στην Πανυγειονομική απεργία 8/6. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: 

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων, που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. 

Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. 

Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ (βαρέα / ανθυγιεινά) με σύγχρονους όρους και δικαιώματα. 

Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές απώλειες. 

Μέτρα προστασίας της μητρότητας. 

Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν, Καθολική & Υποχρεωτική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ και ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ.