Στα χέρια του Γεωργιάδη οι παραιτήσεις 10 μελών του ΔΣ του ΕΕΣ

26-12-2016
Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είχε χθες συνάντηση με τον τ. Πρόεδρο και μέλος του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κ. Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος του παρέδωσε τις αμετάκλητες παραιτήσεις 10 μελών του Κ.Δ.Σ. του Οργανισμού – του ιδίου συμπεριλαμβανομένου.
 
Εκ παραλλήλου, όπως επισημαίνεται σε σχετική επιστολή που επέδωσε ο κ. Μαρτίνης στον κ. Γεωργιάδη, ζητείται από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η ανάληψη πρωτοβουλίας για το ορισμό νέου Κ.Δ.Σ. στον Οργανισμό, ώστε να διασφαλισθεί η νομιμότητα και η ομαλότητα των διαδικασιών. 
Κατόπιν των ανωτέρω, βάσει του καταστατικού και δεδομένου ότι τα εναπομείναντα μέλη είναι λιγότερα των 18, αίρεται η τυπική νομιμότητα της σύνθεσης του Κ.Δ.Σ. και ως εκ τούτου ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για τη συγκρότηση νέου Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου ώστε να μην υπάρξει κενό διοίκησης.
 
Υπενθυμίζεται ότι την Τριτη σε ανακοίνωσή του ο κ. Μαρτίνης, γενικόλογα σημείωνε τα εξής: 
“Το τελευταίο διάστημα, για λόγους που κάποτε και σε χρόνο που τα γεγονότα και τα δεδομένα θα μπορούν νηφάλια να αποτιμηθούν, το τεράστιο έργο του ΕΕΣ δεν δύναται να συνεχισθεί στην έκταση που επιτάσσουν οι ανάγκες της δύσκολης σημερινής συγκυρίας. Απαιτούνται ρηξικέλευθες τομές και αναδιαρθρώσεις, άμεσα και έξω από κάθε μίζερη εσωστρέφεια.
Στη συνεδρίαση του Κ.Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. με δέκα συνοδοιπόρους στη μακρά διοικητική διαδρομή μου, θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία για το μεγάλο άνοιγμα προς την κοινωνία και για μία νέα, πιο λαμπρή, πιστεύουμε, σελίδα της ένδοξης ιστορίας του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού οργανισμού της χώρας μας.”