“Στα κάγκελα” γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία

01-02-2017

Σε «μπαράζ» κινητοποιήσεων στο ΕΣΥ  προχωρούν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτυρόμενοι, κυρίως, για υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση. Σήμερα νωρίς το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν  οι εργολαβικοί και επικουρικοί εργαζομένοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», απαιτώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα.

Την ίδια στιγμή, πανελλαδική στάση εργασίας από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ, για αύριο, Τετάρτη, διεκδικώντας βελτίωση της κατάστασης στην Υγεία με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί, έξω από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και στη συνέχεια στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ). Όπως αναφέρουν, διαμαρτύρονται για τις συνεχιζόμενες «καταργήσεις υπηρεσιών – συγχωνεύσεις τμημάτων, όπως συνέβη πρόσφατα σε «Τζάνειο» και «Γ. Γεννηματάς».

Από την πλευρά του, το ΠΑΜΕ, καταγγέλλει μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στο «Γ. Γεννηματάς», ελλείψεις σε υλικά και προβλήματα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Ενδεικτικά στη Β’ Παθολογική Κλινική του «Γ.Γεννηματάς», εργάζονται μόνο 8 νοσηλευτές, συγχωνεύθηκε η Καρδιολογική Μονάδα και Υπομονάδα και μειώθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό. Από τις 6 θέσεις ειδικευομένων Νευροχειρουργικής οι 3 είναι κενές, από τις 9 θέσεις της Αιματολογίας ακάλυπτες είναι 8, από τους 22 θέσεις για Μικροβιολόγους κενές είναι οι 10, ενώ δεν υπάρχει ειδικευόμενος στην Παθολογοανατομία ή Κυτταρολογία.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλία θα βρίσκεται αύριο το «Καραβάνι της Υγείας» της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Θα ξεκινήσει, στις 9 το πρωί, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και με πορεία 9 χιλιομέτρων θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στη Κεντρική Πλατεία της πόλης.

«Συνεχίζουμε την πορεία για τη σωτηρία του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ και της Πρόνοιας», αναφέρει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ. Η Ομοσπονδία καλεί τους αγρότες να διευκολύνουν τους εργαζόμενους που θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, με τη διέλευσή τους από τα μπλόκα που υπάρχουν σε διάφορα σημεία των Εθνικών Οδών.