Στα όρια του το ΕΣΥ: “Ασφυξία” στις εντατικές – γέμισαν τα νοσοκομεία. Παραχωρούνται 2 ιδιωτικές Κλινικές για νοσηλεία Covid ασθενών

09-03-2021

Συναγερμός έχει σημάνει στα δημόσια νοσοκομεία μετά την κατακόρυφη αύξηση εισαγωγών ασθενών covid. Μόνο το τελευταίο 24ωρο άλλοι 402 ασθενείς χρειάστηκε να εισαχθούν, ενώ συνολικά, οι νοσηλευόμενοι ανέρχονται σε 3.758. Από αυτούς οι 960 να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας, Ειδικών Λοιμώξεων.

Περισσότεροι από τους μισούς, 216, χθες εισήχθησαν σε νοσοκομεία της Αττικής και 289 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. «Στο πλαίσιο αυτό και τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, υλοποιούμε, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώνοντας δυνάμεις» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ανακοίνωσε την παραχώρηση δύο ιδιωτικών νοσοκομείων για τη νοσηλεία ασθενών covid. Συγκεκριμένα,

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με επιστολή του Προέδρου του, Γιώργου Αποστολόπουλου, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. το Ιατρικό Περιστερίου, με την πλήρη στελέχωσή του σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Το Ιατρικό Περιστερίου θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare Group, με επιστολή του Διευθύνοντος Συμβούλου του, Δημήτρη Σπυρίδη, παραχωρεί εθελουσίως στο Ε.Σ.Υ. την ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ, με την πλήρη στελέχωσή της σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί εκεί.

Η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα νοσηλεύει Covid περιστατικά από την Πέμπτη 11 Μαρτίου και θα τελεί υπό τη διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

«Το Υπουργείο Υγείας έκανε, κάνει και θα συνεχίσει να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο, προκειμένου να μη μείνει κανείς συμπολίτης μας χωρίς ιατρονοσηλευτική φροντίδα», σημείωσε ο υπουργός.