Σταφύλια: Οι ευεργετικές τους ιδιότητες στον οργανισμό

τσαμπιά με σταφύλια σε αμπελώνα
26-08-2021

Τα σταφύλια είναι νόστιμα και τώρα είναι η εποχή τους. Οι ειδικοί τα συστήνουν για μακροζωία και αποτοξίνωση.

Εκτός από τη μοναδική του γεύση, το σταφύλι αποτελεί ασπίδα προστασίας της υγείας.

Τα οφέλη που έχουν τα σταφύλια στην υγεία μας

  • Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, Β, C και κάλιο, ενώ είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες ευθύνονται για την ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του.
  • Θεωρείται εξαιρετικά αποτοξινωτική τροφή, η οποία καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και αυξάνει τη διούρηση, βοηθώντας έτσι στην αποβολή των τοξινών.
  • Ελληνική μελέτη συνδέει την κατανάλωση σταφυλιών (ελληνικές ποικιλίες) με την προστασία από την ατμοσφαιρική ρύπανση.
  • Το έλαιο από το κουκούτσι του σταφυλιού μειώνει τη χοληστερίνη και επομένως προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
  • Το σταφύλι χρησιμοποιείται για εξωτερική χρήση, κυρίως σε αντιγηραντικές θεραπείες προσώπου, σώματος και μαλλιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ρεσβερατρόλη: Πόσα σταφύλια να φάτε για την προστασία της καρδιάς;