Στατίνες: Πως επηρεάζουν τη σεξουαλική μας ζωή

26-12-2016
Οι στατίνες η ουσία που βρίσκεται στα φάρμακα που παίρνουμε για την χοληστερίνη. Πρόσφατη έρευνα έδειξε πως οι στατίνες μπορεί να κάνουν τις γυναίκες πιο επιθετικές. Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως οι στατίνες επηρεάζουν και τη σεξουαλική ζωή.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια μελέτησαν 1.000 άντρες και γυναίκες τους οποίους χώρισαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα λάμβανε στατίνες και η άλλη ψευδοφάρμακο.
Όπως φάνηκε, οι άνδρες που λάμβαναν στατίνες είχαν τη διπλάσια πιθανότητα να αναφέρουν δυσκολία στην επίτευξη οργασμού, σε σύγκριση με όσους έπαιρναν ψευδοφάρμακο.
 
Οι ειδικοί μάλιστα τόνισαν πως οι γιατροί δεν παίρνουν σοβαρά τους ασθενείς που αναφέρουν παρενέργειες από τη λήψη στατινών. 
 
Βέβαια, η λήψη στατινών γίνεται για την αντιμετώπιση διαβήτη ή καρδιαγγειακών νοσημάτων, που έτσι κι αλλιώς μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία. Οπότε είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς με βεβαιότητα εάν τα προβλήματα στη σεξουαλική ζωή είναι από στατίνες ή τα ίδια τα προβλήματα για τα οποία κάποιος παίρνει τις στατίνες.
 
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: