Στη βουλή, ο 40άρης λέκτορας που θα αναλάβει τον ΕΟΠΥΥ

26-12-2016

Την Πέμπτη 22/10 ήταν προγραμματισμένο να περάσει περνάει από το αρμόδιο τμήμα της βουλής η εξέταση της υποψηφιότητας του νέου προέδρου του ΕΟΠΠΥ, κου Σωτήρη Μπερσίμη αλλά λόγω κάποιων έκτακτων καταστάσεων η ακρόαση του κου Μπερσίμη μετάτέθηκε για τις επόμενες μέρες. Στο όνομα πάντως του κου Μπερσίμη που είναι πρόταση της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, φαίνεται ότι συμφωνεί ομόφωνα και η νυν ηγεσία του υπουργείου. Το πρόσωπο μάλιστα του κου Μπερσίμη που είναι μόλις 40 ετών ίδιας γενιάς με τον πρωθυπουργό και λέκτορας του πανεπιστημίου του Πειραιά, έχει την απόλυτη έγκριση και του Μεγάρου Μαξίμου.

Ποιος είναι ο επόμενος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ:

Ο Σωτήριος Μπερσίμης είναι λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Στα πλαίσια του διδακτικού του έργου διδάσκει το μάθημα «Βιοστατιστική». 

Είναι κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος του τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστήμιου Πειραιώς, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχίου του τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστήμιου Πειραιώς. Η διδακτορική του μελέτη υποστηρίχθηκε από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ενώ έλαβε υποτροφία από το ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για μεταδιδακτορική έρευνα. 
 
Στο παρελθόν έχει διδάξει μαθήματα Στατιστικής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει ιδιαίτερη εμπειρία σε θέματα κατάρτισης, διαρκούς εκπαίδευσης και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης αφού είναι μέλος ΣΕΠ (Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. 
 
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται κύρια με την ανάπτυξη μοντέλων για τον έλεγχο διεργασιών, τις κλινικές δοκιμές και την βιοεπιτήρηση. Έχει συγγράψει πάνω από 20 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, 3 βιβλία στην Ελληνική, ενώ περισσότερες από 35 εργασίες του παρουσιάσθηκαν σε διεθνή ή πανελλήνια συνέδρια. Είναι κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών ενώσεων, ενώ έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε θέματα στατιστικής σε πολλά ιατρικά ερευνητικά έργα.