Στήριξη από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην εξεύρεση λύσεων για τα προβλημάτα της υγείας

26-12-2016

Το Υπουργείο Υγείας επισκέφθηκε χθες κατά τις μεσημεριανές ώρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να ενημερωθεί από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο για τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας. Τον κο Βενιζέλο συνόδευαν οι βουλευτές κος Δ. κρεμαστινός και Σ. Κεδίκογλου.

Η προσπαθεια για να λυθούν τα προβλήματα στο χώρο της υγείας είναι κοινή  και η στήριξη του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ προς αυτή την κατεύθυνση είναι δεδομένη. Αυτό ήταν το συμπέρασμα της χθεσινής συνάντησης του κου Βενιζέλου και του κου Λυκουρέντζου οι οποίοι  και οι δύο είναι καλοί γνώστες των μεγάλων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες υγείας.

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  είπε, ότι είχε μια καλή  ενημέρωση για όλες τις πτυχές του προβλήματος στην υγεία τονίζοντας ότι είναι μείζονος σημασίας η υγειονομική μας πολιτική διότι όταν ο πολίτης αναφέρεται στο κοινωνικό κράτος μιλά για το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα υγείας.

 Ο κος Βενιζέλος επεσήμανε ότι τα προβλήματα είναι πολλά γιατί είναι και δημοσιονομικά αλλά και λειτουργικά. Τα δημοσιονομικά έχουν σχέση με τη δύσκολη οικονομικά θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα και την εθνική προσπάθεια που γίνεται για να βγει από αυτή αλλά και λειτουργικά που έχουν να κάνουν με την κατάσταση που λειτουργούνοι υπηρεσίες υγείας.

 Ο κος Λυκουρέντζος ευχαρίστησε τον κο Βενιζέλο για την επίσκεψη στο νοσοκομείο, τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια για να μη λείψουν τα φάρμακα από τους ασθενείς και δήλωσε ότι συμφώνησαν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να στηριχθεί οικονομικά ο ΕΟΠΥΥ για  να εξοφληθούν οι προμηθευτές και οι πάροχοι υγείας για να μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα.