Στο χορό των κινητοποιήσεων και η ΟΕΝΓΕ

26-12-2016

Με ένα δριμύ «κατηγορώ» για όλες τις αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας και καταγγέλλοντας την ηγεσία του υπουργείου για κατεδάφιση του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ στο βωμό των μνημονιακών συμβάσεων η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών μπαίνει και αυτή στο χορό των κινητοποιήσεων.

Έτσι από κοινού με τον ΠΙΣ, την ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ καθώς και άλλους υγειονομικούς φορείς οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε 4ωρη στάση εργασίας  (11πμ-3 μμ) την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, ενώ θα πάρουν μέρος έξω από το υπουργείο Υγείας στη 1μμ. Η ΟΕΝΓΕ ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου που διαλύει την ΠΦΥ όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, και που ταυτόχρονα απειλεί με διάλυση τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, αφήνοντας τους πολίτες χωρίς περίθαλψη. Επίσης, ζητούν το διορισμό όλων των γιατρών που έχει ολοκληρωθεί η κρίση τους και τη πραγματοποίηση των προσλήψεων που θα επιτρέψουν να αξιοποιηθούν οι νέοι γιατροί.

Από την άλλη, και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μετά το ναυάγιο του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων της προηγούμενης εβδομάδας μιλούν για οριστική ρήξη και συνεχίζουν την απεργία τους.