Στρες: Γιατί οι γυναίκες το βιώνουν πιο έντονα;

26-12-2016

Το άγχος μπορεί να χτυπήσει τον καθένα ανα πάσα στιγμή. Φαίνεται όμως πως για τις γυναίκες το στρες είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση αφού το βιώνουν πολύ εντονότερα. Αυτό τουλάχιατον δείχνει νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Stanford στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν 60 παιδιά ηλικίας από 9 έως 17 ετών. Τα παιδια, αγόρια και κορίτσια, είχαν ίδια IQ και υποβλήθηκαν σε μαγνητικές εγκεφάλου.
Θέλησαν έτσι να βρουν τις διαφορές αντιμετώπισης του στρες στα αγόρια και τα κορίτσια.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Depression and Anxiety, έδειξαν πως τα κορίτσια αντιδρούν χειρότερα στο στρες από τα αγόρια.
Κι αυτό επειδή το τμήμα του εγκεφάλου που λέγεται νησίδα κι ελέγχει τα συναισθήματα συρρικνώνεται πιο γρήγορα στα κορίτσια από τα αγόρια.
Όπως λένε οι ειδικοί, αυτο σημαινει πως μπορεί τα κορίτσια να γερνάνε και με πιο γρήγορο ρυθμό από τα αγόρια. Η διαδικασία αυτή μπορεί επίσης να κάνει τα κορίτσια να αναπτυχθούν και γρηγορότερα.
 
Όπως διαπίστωσαν ο επικεφαλής της έρευνας Dr Victor Carrion και οι συνεργάτες του, τα τραυματικά γεγονότα κάνουν τη νησίδα του εγκεφάλου να συρρικνώνεται πιο γρήγορα στα κορίτσια.
Στα αγόρια, οι στρεσογόνες καταστάσεις έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: