Συμφωνία για να παράγονται στην Ελλάδα τα φάρμακα που καταναλώνονται στην χώρα, επιδιώκει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όπως ανακοίνωσε, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας σε σχετικό συνέδριο, τα φάρμακα των πολυεθνικών εταιριών που καταναλώνονται στη χώρα μας θα παράγονται σε ελληνικά εργοστάσια.
«Δεν θα ζητήσουμε» είπε: «Θα απαιτήσουμε από την φαρμακοβιομηχανία να συνεργαστεί με ελληνικές παραγωγικές μονάδες και να παράγουν στην Ελλάδα τα φάρμακα που καταναλώνονται στην Ελλάδα». Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι οι ξένες πολυεθνικές «χρωστάνε 250 εκατ. ευρώ σε φόρο»!
Μάλιστα κατηγόρησε τις εταιρίες αυτές ότι αποκρύπτουν τα πραγματικά οικονομικά στοιχεία τους. Ενδεικτικά ανέφερε ότι οι 10 πρώτες τζίρο πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρίες παρουσιάζουν κέρδος μόλις 0,5-1% όταν αντίστοιχα οι Ελληνικές φαρμακευτικές εταιρίες παρουσιάζουν 15% κέρδη.