Συμμαχία ΣΦΕΕ και ΙΣΑ για τη στήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

26-12-2016

Ο Ιατρικός  Σύλλογος Αθηνών και ο Σύνδεσμος  Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη στήριξη των ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. .

Στο πλαίσιο κοινής Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν σήμερα  ο πρόεδρος του ΙΣΑ  Γ. Πατούλης  και ο πρόεδρος του  ΣΦΕΕ   Κ. Φρουζής αναφέρθηκαν στο κοινωνικό έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και προσδιόρισαν το κοινό πλαίσιο δράσεων για την στήριξή του.

Παράλληλα ανακοίνωσαν του νέους ορίζοντες και τις προοπτικές συνεργασίας στην ίδρυση και στη στήριξη των  Κοινωνικών Φαρμακείων στους Δήμους όλης της χώρας.

Ο ΙΣΑ ξεκίνησε με το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, το Φεβρουάριο 2012  τη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για την πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών .Το Ιατρείο συμπληρώνει εννέα μήνες λειτουργίας με 256 εθελοντές γιατρούς 23 ειδικοτήτων. Στο διάστημα αυτό έχουν γίνει 13.645 ιατρικές επισκέψεις και έχουν εξεταστεί 5.400 ασθενείς.

Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΦΕΕ ήταν αρωγός στη στήριξη του Ιατρείου. Συνολικά από τις φαρμακευτικές εταιρείες  μέλη του συγκεντρώθηκαν 9.000 φάρμακα, τα οποία και διοχετεύτηκαν τόσο για τις ανάγκες των ασθενών που επισκέφθηκαν το Ιατρείο όσο και για τις υγειονομικές ανάγκες της άγονης γραμμής.

“ΙΣΑ και ΣΦΕΕ, δήλωσε ο κος Πατούλης, ενώνουν τις δυνάμεις τους, βάζοντας κανόνες και αρχές αυτήν την ένωση. Πρώτος κανόνας είναι η διαφύλαξη του φαρμάκου και η χορήγηση του προς τον ανασφάλιστο ασθενή που το έχει ανάγκη, εντελώς δωρεάν και χωρίς να υπάρχει  οποιαδήποτε υπόνοια διακίνησης, κέρδους ή οποιασδήποτε άλλης διακίνησης. Έχουμε ήδη ανοιχτή συνεργασία του κοινωνικού μας φαρμακείου με το φαρμακείο του ΓΝΑ ΣΩΤΗΡΙΑ και τους διοχετεύουμε όσα φάρμακα διαθέτουμε για ογκολογικούς ασθενείς και κρίνονται απαραίτητα, στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με το νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ για τη δευτεροβάθμια χημειοθεραπευτική αγωγή και νοσηλεία των ανασφάλιστων καρκινοπαθών. Στη σπουδαία αυτή προσπάθεια συγκέντρωσης αυτού του ΥΛΙΚΟΥ ΖΩΗΣ, έχουμε αρωγό τον ΣΦΕΕ, ώστε να μπορούμε πιο συστηματικά να βρίσκουμε και να διαθέτουμε στο μέτρο του εφικτού, τα ογκολογικά φάρμακα και τα απαραίτητα φάρμακα των χρόνιων πασχόντων που απαιτούνται για να διατηρηθούν στη ζωή. Εδώ πραγματικά, κάθε χάπι μπορεί να κοστίζει μία ζωή…και σήμερα είναι κάποιου συνανθρώπου μας, αύριο μπορεί να είναι η δική μας.”

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ κος Φρουζής μεταξύ άλλων δήλωσε: «Η προβληματική πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας βάζει σε δοκιμασία την κοινωνία και οδηγεί τους ανθρώπους στα όρια της εξαθλίωσης. Η προσπάθεια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής, ανταποκρινόμενη στο αίτημα για ανθρωπισμό, μετριάζει τις μελανές πτυχές στην Ελλάδα της κρίσης. Ο ΣΦΕΕ και οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις – μέλη του VianexGSK,Novartis και Pfizer απαντήσαμε άμεσα στο κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της “Αποστολής” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη συνδρομή μας στον παιδικό εμβολιασμό». Αντιλαμβανόμαστε έτσι, πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η διασφάλιση της δημόσιας  υγείας – ιδιαίτερα σε μία εποχή κρίσης και ανέχειας.»

Βάννα Κεκάτου