Συμμάχους στην τοπική αυτοδιοίκηση αναζητούν οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ

26-12-2016

«Σανίδα» σωτηρίας μέσω συμμαχιών αναζητούν οι εργαζόμενοι στον ΕΟΠΥΥ, μπροστά στο κίνδυνο της διαθεσιμότητας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ με επιστολές της προς τους δημάρχους ενημερώνει για το «τι θα χάσουν οι ασφαλισμένοι από το κλείσιμο – υποβάθμιση των μονάδων του ΕΟΠΥΥ» και καλεί σε ανένδοτο αγώνα.

Στις επιστολές, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Κύριε Δήμαρχε, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σας έλεγε ψέματα ότι δεν θα πειραχτεί «η δική σας μονάδα». Σας παραπλάνησε ότι δεν θα απολυθεί το προσωπικό και δεν θα κλείσει ούτε μία μέρα τις μονάδες».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η κυβέρνηση για να υπηρετήσει τις μνημονιακές επιταγές, διαλύει τα Πολυϊατρεία του ΙΚΑ- ΕΟΠΥΥ και απολύει γιατρούς και εργαζόμενους. «Επειδή το σπίτι της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας καταρρέει, σας καλούμε σε ανένδοτο αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων στην υγεία των πολιτών».

Η συγκυβέρνηση -σημειώνει η Ομοσπονδία- έχει σκοπό να μετατρέψει όσα ιατρεία δεν κλείσουν, σε υποβαθμισμένες δομές, με χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας. «Η πολιτική ηγεσία θέλει να εκχωρήσει το φιλέτο των διαγνωστικών εξετάσεων των εργαστηρίων σε μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα και ασφαλιστικές εταιρείες. Το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας θα μετακυλιστεί στους ασφαλισμένους, που ήδη έχουν βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία.

Καταλήγοντας καλεί τα Δημοτικά Συμβούλια και τις δημοτικές παρατάξεις  να «ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΛΟΥΝ την ενέργεια της συγκυβέρνησης για τη διάλυση και το κλείσιμο των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ (Πολυϊατρεία πρώην ΙΚΑ), να ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και να πάρουν πρωτοβουλίες για αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με την Ομοσπονδία».