Συνάντηση ΕΟΠΥΥ- ιδιωτικών κλινικών για τα νοσήλεια

26-12-2016

Στο τραπέζι θα καθίσουν για ακόμη μία φορά σήμερα ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικές κλινικές σε μία προσπάθεια να βρουν τη “χρυσή τομή” γύρω από το θέμα των νέων συμβάσεων για τα νοσήλεια.

Πρόκειται για έναν διάλογο που παραμένει ανοιχτός εδώ και πολύ καιρό, με τις δύο πλευρές -έως σήμερα τουλάχιστον- να μην έχουν βρει σημαντικό πεδίο σύγκλισης σε βασικά θέματα, όπως είναι το ποσοστό των κλινών που θα διατίθεται στις κλινικές για ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ ο Οργανισμός διεκδικεί την πρόσβαση ασφαλισμένων του σε ένα 40% της γ’ θέσης, οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών  εμμένουν στη διάθεση ακριβώς των μισών, δηλαδή ένος 20%.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια η πρόοδος που αναμένεται από τη σημερινή σύσκεψη  για τη διαπραγμάτευση των νέων συμβάσεων για τις νοσηλείες παραμένει περιορισμένη, δεδομένου ότι στους κλινικάρχες δεν έχει προς το παρόν γίνει γνωστό ότι έχει δοθεί ένα σχέδιο σύμβασης. Έτσι, θα έλεγε κάποιος πως βαδίζουν στο σκοτάδι σχετικά με τις προθέσεις του ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια ώρα, παραμένει ανοιχτή η πιθανότητα οι ιδιωτικές κλινικές να κληθούν να υπογράψουν διαφορετικές συμβάσεις για το κλινικό έργο και τις διαγνωστικές εξετάσεις, κάτι όμως που μένει να φανεί στο τέλος Αυγούστου, οπότε και έχει οριστεί η επόμενη συνάντηση για τις συμβάσεις διαγνωστικού έργου.