Συνάντηση Μπεχράκη- Παυλόπουλου για τον αντικαπνιστικό νόμο

08-08-2019

Εκστρατεία για την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στη χώρα μας, ξεκίνησε ο επικεφαλής της Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης. Πρόχθες μάλιστα συναντήθηκε με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για μία ευρωπαϊκή πρωτοτυπία.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπεχράκης ανέφερε ότι : «Έχουμε φτάσει σήμερα να έχουν μειωθεί οι καπνιστές, να έχουμε μία μεταστροφή των απόψεων του κοινού για το κάπνισμα, τα παιδιά να αποστρέφονται το κάπνισμα και να είμαστε μπροστά στην τελική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Είναι ένα δύσκολο βήμα, το οποίο πιστεύουμε ότι θα γίνει επιτυχώς διότι, για πρώτη φορά, εκτός από την αμέριστη δική σας συμπαράσταση, έχει και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη, «εκκρεμούν δύο κλάδοι: Ο ένας είναι τα κλειστά γραφεία του δημόσιου τομέα και ο δεύτερος είναι τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος». «Εκεί νομίζω ότι με το πνεύμα και το κλίμα που προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε θα πετύχει η εφαρμογή του νόμου και θα μπορέσουμε να φτιάξουμε μία Ελλάδα για την οποία θα είμαστε όλοι περήφανοι, μία Ελλάδα που θα είναι πράγματι μία σωστή κοινωνία ενός ευρωπαϊκού κράτους του 21ου αιώνα» κατέληξε ο επικεφαλής της Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.