Συνάντηση βουλευτών Περιφέρειας Αττικής με Άδωνι Γεωργιάδη

26-12-2016

Σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας είχε σήμερα ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, κατά την οποία υπήρξε πλήρης και αναλυτική ενημέρωση για τις υπηρεσίες υγείας, καθώς και το συνολικό σχέδιο εφημερίας και λειτουργίας των Κέντρων Υγείας της περιοχής.

Στη σύσκεψη, στην οποία είχαν προσκληθεί όλοι οι βουλευτές της περιφέρειας,  μετείχαν η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ, κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, οι βουλευτές κ.κ. Μάκης Βορίδης, Γεωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας από την Νέα Δημοκρατία, Παύλος Χαϊκάλης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και Βασίλης Οικονόμου από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Παρόντες ήταν ακόμη οι κ.κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης και Σωτήρης Ζώτος, Διοικητής και ο Υποδιοικητής της 1ης Υ.ΠΕ. αντίστοιχα.

Κατά τη σύσκεψη αποσαφηνίστηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σε καμία περίπτωση οποιουδήποτε είδους υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας (Κ.Υ) που υπάρχουν στην Αττική. Αντιθέτως, όπως επισημάνθηκε από τον κ. Γεωργιάδη, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο ενίσχυσης των υπηρεσιών των υφιστάμενων Κ.Υ. Συγκεκριμένα, 22 επικουρικοί ιατροί προσφέρουν ήδη τις υπηρεσίες τους σε όλα τα Κ.Υ. επιπρόσθετα του υπάρχοντος ιατρικού προσωπικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας κατά τη σύσκεψη τονίστηκε  ότι βάσει του σχεδίου ενίσχυσης προβλέπεται:

  • Η προγραμματισμένη λειτουργία ιατρείων ειδικοτήτων με ιατρούς από τα νοσοκομεία (οφθαλμίατροι, χειρουργοί, ουρολόγοι, ορθοπεδικοί).
  • Η αναβάθμιση των ιατρείων του Κ.Υ. Ραφήνας
  • Η σταθερή λειτουργία των δύο ενισχυμένων κέντρων 24ωρης εφημερίας.
  • Η λειτουργία νέων Περιφερειακών Ιατρείων στους Δήμους Αχαρνών, Διονύσου και στον Ωρωπό.
  • Η ενιαία λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την ένταξη των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ στο συνολικό σχεδιασμό.
  • Η ένταξη ενιαίου σχεδιασμού της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού και του Κ.Υ. Κερατέας.
  • Έναρξη ενιαίου προγράμματος πρόληψης από όλα τα Κ.Υ. στο σύνολο των σχολείων της Ανατολικής Αττικής.

Χρήσιμο είναι να αναφερθούν όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι  σύμφωνα με τα στοιχεία από την τρίμηνη λειτουργία του νέου καθεστώτος εφημερίας,  καταγράφεται τριπλασιασμός στην εξυπηρέτηση παιδιατρικών περιστατικών στο Κ.Υ. Μαρκοπούλου, υπερδιπλασιασμός στη συνολική κίνηση του Κ.Υ. Ν. Μάκρης και ενίσχυση της κίνησης στο Κ.Υ. Σπάτων.