Τα αρνητικά συναισθήματα παχαίνουν

22-09-2018

Οι περισσότεροι όταν ασθάνονται κακή διάθεση, πλήξη, μοναξιά ή οποιοδήποτε άλλο αρνητικό συναίσθημα τείνουν να τρέχουν στο ψυγείο για να φάνε. Το άγχος,  απογοήτευση και οι κακές σκέψεις μας κάνουν να αναζητήσουμε τροφές πλούσιες σε ζάχαρη ή λιπαρά.

Οι άνθρωποι που έχουν συναισθηματική υπερφαγία όπως ονομάζεται επιστημονικά δεν τρώνε επειδή πεινάνε αλλά για να νιώσουν καλύτερα. Καταφεύγουν σε τροφές πλούσιες σε λιπαρά, για να ξεχάσουν τα αρνητικά συναισθήματα και να νιώσουν απόλαυση και άμεση ικανοποίηση.

Παρατρώνε για να νιώθουν πιο ευχάριστα και ανακουφισμένοι. Δυστυχώς όμως δεν το καταφέρνουν! Συνήθως μετά από ένα επεισόδιο υπερφαγίας νιώθουν τύψεις για τις ανεπιθύμητες θερμίδες που απέκτησαν.

Για αυτούς το καλό και πολύ φαγητό, τα γλυκά, τα πατατάκια και όλα τα παχυντικά φαγητά υποκαθιστούν τη ζεστή αγκαλιά που δεν έχουν, την επιβράβευση που θα ήθελαν, την αναγνώριση, τον ερωτισμό και την επιτυχία.

Όμως η ευχαρίστηση που εισπράττουν δεν διαρκεί πάνω από μερικά λεπτά διότι η κατανάλωση τροφής δεν ισοδυναμεί σίγουρα με την λύση των προβλημάτων και την ανακούφιση από το άγχος.

Πριν λοιπόν ανοίξετε το ψυγείο ή παραγγείλετε τις λαχταριστές σας λιχουδιές κάντε μία παύση και αναρωτηθείτε αν πεινάτε πραγματικά ή προσπαθείτε με το φαγητό να καλύψετε άλλες σας ανάγκες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Αυτές είναι οι 4 καθημερινές συνήθειες που μας παχαίνουν
Αυτά είναι τα καθημερινά αντικείμενα που μας παχαίνουν