Τα δάκτυλα του άντρα προβλέπουν την επιτυχία του

26-12-2016
Συνηθίζουμε να λέμε πως τα δάκτυλα του άντρα μαρτυρούν και το μέγεθος των προσόντων του στο σεξ. Όπως φαίνεται όμως δεν είναι μόνο αυτό. Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν πως τα δάκτυλα του άντρα μαρτυρούν και την οικονομική επιτυχία που θα έχει.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cambridge στην Βρετανία έκαναν εξετάσεις και πειράματα σε μια ομάδα με 44 άντρες που έπαιζαν στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Ορισμένοι από αυτούς κερδίζουν σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Οι επιστήμονες τους παρακολούθησαν επί 20 μήνες.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Ρroceedings της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (ΡΝΑS) των ΗΠΑ, έδειξαν πως οι άντρες που είχαν παράμεσο μακρύτερο από τον δείκτη κέρδιζαν τα περισσότερα χρήματα.
 
Ο συσχετισμός αυτός φαίνεται αρχικά παράξενος. Οι ειδικοί όμως έχουν μια επιστημονική εξήγηση. Λένε πως το μυστικό είναι στην έκθεση των ανδρών στην τεστοστερόνη κατά την εμβρυϊκή ζωή. 
Η αναλογία παράμεσου προς δείκτη καθορίζεται στη μήτρα και σε προγενέστερες μελέτες έχει συσχετισθεί με τη λήψη αποφάσεων, την επιθετικότητα, καθώς και την επιτυχία στα ανταγωνιστικά αθλήματα. 
 
Η ίδια ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον Δρ, Τζον Κόουτς από το Τμήμα Φυσιολογίας, Ανάπτυξης & Νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου, είχε διαπιστώσει πέρυσι ότι η τεστοστερόνη μπορεί να αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας και στη διάρκεια της ενήλικης ζωής.
Τότε είχαν βρει, πάλι με χρηματιστηριακούς παράγοντες του Λονδίνου, πως όσοι είχαν υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης το πρωί, είχαν περισσότερες πιθανότητες να αποκομίσουν απρόσμενα κέρδη στη διάρκεια της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου της ίδιας μέρας. 
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: