Τα Ελληνόπουλα έχουν Facebook από έξι ετών

26-12-2016
Ζούμε σε μια εποχή που κάνουμε τα πάντα μέσα από τα social media. Κάνουμε φίλους, μαθαίνουμε τα νέα, ενημερωνόμαστε, κανονίζουμε τι θα κάνουμε την ημέρα μας με τους φίλους μας…. Φυσικά, όλο αυτό δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστα τα παιδιά.
 
Νέα Ελληνική μελέτη δείχνει πως οι μαθητές του δημοτικού περνούν δύο ώρες την ημέρα στο κοινωνικό δίκτυο ενώ μόλις το 8,5% χρησιμοποιεί το Internet για να μελέτη και εκπαιδευτική πλοήγηση.
 
Η έρευνα έγινε από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού σε ανήλικους μαθητές ηλικίας 11 – 12 ετών στην Αττική. 
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, τα σημερινά παιδιά είναι teck freaks, καθώς ξέρουν πολλά περισσότερα για τη τεχνολογία από τους γονείς τους.
Είναι κολλημένα στο facebook από πολύ μικρή ηλικία αφού έχουν δικό τους προφίλ από την ηλικία των έξι ετών. Φυσικά αυτό γίνεται με ψευδή στοιχεία αφού η είσοδος στους ανηλίκους κάτω των 12 ετών απαγορεύεται.  
 
Η έρευνα έδειξε ακόμα πως τα Ελληνόπουλα έχουν κόλλημα με τα smartphones και τα tablets από τις πολύ τρυφερές ηλικίες τους. 
 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα ευρήματα έδειξαν ότι το 52% των παιδιών θεωρούν πως ξέρουν τα πάντα για τα θέματα της τεχνολογίας σε σχέση με τους γονείς τους και πως το ίδιο ποσοστό είναι μέλος τουλάχιστον μιας σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Τα ευρήματα φανερώνουν ότι ένα στα πέντε παιδιά χρησιμοποιεί το Facebook περισσότερες από δύο ώρες σε κανονική σχολική ημέρα, στην οποία έχει και διάβασμα. 
 
Στις αργίες και τα Σαββατοκύριακα η κατάσταση φεύγει από τον έλεγχο αφού τότε το 36% να μπαίνει στο Facebook περισσότερες από δύο ώρες. Μόλις το 8,5% χρησιμοποιεί το Internet για να μελέτη και εκπαιδευτική πλοήγηση.  
 
Εξίσου υψηλά είναι και τα ποσοστά χρήσης για tablets και smartphones, με το 37% των παιδιών να παίζει καθημερινά παιχνίδια σε tablets και το 22% να οικειοποιείται με τις ώρες το κινητό τηλέφωνο του μπαμπά ή της μαμάς. 
 
Τέλος, στην έρευνα επισημαίνεται ότι τα παιδιά προτιμούν – επιλέγουν να μπαίνουν στο διαδίκτυο από το υπνοδωμάτιό τους, εκεί όπου δεν έχουν καμία επίβλεψη από ενήλικα.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: