Τα επίσημα εγκαίνια της νέας Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής ‘Γαία’ του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών

26-12-2016

Η κλινική είναι εξοπλισμένη με ότι αρτιότερο έχει να επιδείξει η Βιοιατρική τεχνολογία, με Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων, Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών όλων των επιπέδων, σύγχρονες αίθουσες μαιεύσεων / ωδινών με φυσικό φωτισμό. Διαθέτει όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες ιατρών και μπορεί να αντιμετωπίσει, με υψηλές συνθήκες ασφάλειας, όλα τα περιστατικά σε 24ωρη βάση.

Η ‘Γαία’, που πρόσφατα ανακοίνωσε τη λειτουργία Τμήματος Εξωσωματικής Γονιμοποίησης (IVF), έχει εξασφαλίσει συνεργασία με το Fetal Medicine Foundation (FMF) του Λονδίνου (το πλέον πρωτοπόρο ίδρυμα έρευνας, εκπαίδευσης και κατάρτισης στην εμβρυϊκή ιατρική), ενώ αποτελεί τη μοναδική γυναικολογική κλινική που διαθέτει το τελευταίας τεχνολογίας ρομποτικό σύστημα DA Vinci S-HD.

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, στη σχετική συνέντευξη τύπου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΓΑΙΑ βρίσκεται σε νέα τροχιά ανάπτυξης. Από την ίδρυσή της είχαμε υποσχεθεί ότι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς στο χώρο, εξασφαλίζοντας αφενός υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, αφετέρου τιμολογιακή πολιτική που δεν θα οδηγεί σε κοινωνικούς αποκλεισμούς. Στο πλαίσιο της υλοποίησης των δεσμεύσεων μας αυτών και διατηρώντας τις προσιτές τιμές που εξαρχής είχαμε υιοθετήσει, επεκτείνουμε διαρκώς τις δραστηριότητες και τα Τμήματά μας εξασφαλίζοντας συνεργασίες με τους κορυφαίους στον τομέα τους επιστήμονες».

Από το Μάρτιο μέχρι σήμερα στη Γαία έχουν γίνει 1000 γεννήσεις δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος στόχος ή πρόβλεψη για τον επιθυμητό αριθμό γεννήσεων αφού αυτό θα εξαρτηθεί και από τις νέες συνεργασίες που θα ολοκληρωθούν το Σεπτέμβριο. Η επένδυση είναι της τάξης των 25 εκατ. ευρώ ενώ χρειάστηκαν άλλα 5 εκατομ. ευρώ όπως σημείωσε ο κος Αποστολόπουλος, για τη μετεγκατάσταση της κλινικής στο Ιατρικό.  

Ο κ. Αποστολόπουλος προανήγγειλε και συνεργασία με ελληνικό πανεπιστήμιο ενώ απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με την παλιότερη σύμπραξη του Ομίλου με το Ερρίκος Ντυνάν, είπε ότι αυτή η συνεργασία ναυάγησε με πολύ μεγάλο κόστος για τον Όμιλο και για αυτό έχει δρομολογηθεί δικαστική διαδικασία εναντίον και του Ερρίκου Ντυνάν αλλά εναντίον και του δημοσίου.