Τα καλά λόγια στους γιατρούς τους κάνουν καλό

26-12-2016
Δουλεύουν πολλές ώρες, αργίες, Σαββατοκύριακα και γιορτές για να μας κάνουν καλά και να βεβαιωθούν πως η υγεία μας είναι σωστή. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτούς είναι να τους πούμε μια καλή κουβέντα. Έρευνα Αμερικανών επιστημόνων έδειξε πως τα καλά από τους ασθενείς τους κάνουν καλό στους γιατρούς.
 
Ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο Anschutz του Πανεπιστημίου του Colorado στις Ηνωμένες Πολιτείες μελέτησαν πάνω από 12.000 δερματολόγους της Αμερικανικής Ένωσης Δερματολόγων.
Στη συνέχεια αναζήτησαν αυτούς τους γιατρούς σε πέντε δημοφιλείς σελίδες για γιατρούς: ZocDoc.com, Yelp.com, RateMDs.com, Vitals.com και Healthgrades.com.
 
Σκοπός τους ήταν να διαπιστώσουν πόσο μια καλή κουβέντα από τους ασθενείς τους έκανε καλό στους γιατρούς και κατά πόσο τα μηνύματα των ασθενών για αυτούς τους γιατρούς τους βοηθούσαν να γίνουν καλύτεροι.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Dermatology, έδειξαν πως οι γιατροί που είχαν θετικά μηνύματα στις ιστοσελίδες τους από ασθενείς τους καλυτέρευαν περισσότερο τις υπηρεσίες τους και δούλευαν με περισσότερη προσοχή και μεράκι.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: