Τα μυστικά όσων δεν αρρωσταίνουν ποτέ

26-12-2016

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί ο κολλητός μας δεν αρρωσταίνει ποτέ. Γιατί η αδελφή μας ή η συνάδελφος μας δεν έχει ποτέ γρίπη ακόμα κι αν έχει κολλήσει όλο το γραφείο; Μπορούμε να σας πούμε εξ’ αρχής πως είναι από απλή τύχη. Και μπορεί οι γιατροί να μην έχουν βρει ακόμα τον επιστημονικό τρόπο να μην αρρωσταίνουμε ποτέ, αυτοί που είναι πάντα υγιείς έχουν τα μυστικά τους.

Αγχώνονται λιγότερο
Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Duke University, το άγχος προκαλεί βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα και την καρδιά. Άλλες έρευνες έδειξαν πως αυξάνει τον κίνδυνο μολύνσεων.

Τρώνε λιγότερο
Από τη δεκαετία του ’30 έρευνες έχουν συνδέσει τα περιττά κιλά και την παχυσαρκία με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη… ακόμα και τη νόσο Alzheimer.

«Αγκαλιάζουν» τα βακτήρια
Η επαφή με τα βακτήρια, σε λογικά πλαίσια βέβαια, μας βοηθά να αποκτούμε αντισώματα και να είμαστε λιγότερο επιρρεπείς σε μολύνσεις.

Αγαπούν τις θεραπείες με βότανα
Πριν πάρετε τη γνωστή αντιβίωση δοκιμάστε να περάσετε το κρύωμα με τσάι του βουνού, χαμομήλι και εισπνοές με φασκόμηλο. Ίσως έτσι δεν επιβαρύνετε τον οργανισμό σας χημικές ουσίες που δεν χρειάζεστε απαραίτητα.

Βάζουν σε προτεραιότητα τους φίλους
Έρευνα του Πανεπιστημίου του Buffalo στη Νέα Υόρκη έδειξε πως αυτοί που έχουν πολλούς φίλους, έχουν διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα, κατάθλιψη και άγχος. Έρευνα του Harvard έδειξε επίσης πως οι άνθρωποι με μεγάλο κοινωνικό κύκλο έχουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης προβλημάτων στη μνήμη.

Κοιμούνται περισσότερο
Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα που να μας κάνουν λιγότερο λειτουργικούς στην καθημερινότητα μας όπως εξάντληση, ατονία, αδυναμία συγκέντρωσης. Επίσης αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης που συνδέεται με το άγχος.