Τα παιδιά είναι πιο γενναιόδωρα με τους πλούσιους παρά με τους φτωχούς

26-12-2016
Οι φτωχοί άνθρωποι φυσικά έχουν μεγαλύτερη ανάγκη την γενναιοδωρία μας και την καλοσύνη μας. Φαίνεται όμως πως το μυαλό των παιδιών λειτουργεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Τα παιδιά των πλουσίων φαίνεται πως είναι πιο γενναιόδωρα με τους πλούσιους φίλους τους παρά έναν φτωχό ξένο.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilians στο Μόναχο της Γερμανίας έκαναν μια σειρά από τρία πειράματα σε μικρά παιδιά.
Σκοπός τους ήταν να δουν τι προκαλεί την αλτρουιστική τους συμπεριφορά.
 
Στο πρώτο πείραμα 23 παιδιά τριών και τεσσάρων ετών και 24 παιδιά 6 ετών έπρεπε να πουν τα ονόματα ενός πολύ καλού τους φίλου και και το όνομα ενός παιδιού με το οποίο δεν τους άρεσε να παίζουν.
Στη συνέχεια τους είπαν πως το παιδί που συμπαθούσαν είχε πολλά αυτοκόλλητα ενώ το παιδί που δεν συμπαθούσαν δεν είχε αρκετά.
 
Στο δεύτερο πείραμα τα παιδιά είχαν τέσσερα αυτοκόλλητα και έπρεπε να διαλέξουν σε ποια παιδιά θα τα έδιναν.
Στο τρίτο και τελευταίο πείραμα έπρεπε να διαλέξουν εάν θα έδιναν το αυτοκόλλητο τους σε ένα φίλο τους που ήταν στην ίδια οικονομική κατάσταση με εκείνους ή σε ένα πιο φτωχό παιδί που όμως γνώριζαν.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Experimental Child Psychology, έδειξαν πως τα παιδιά μοιράστηκαν περισσότερα με τους πλούσιους φίλους τους παρά με τα φτωχά παιδιά που δεν ήξεραν.
 
Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Markus Paulu είπε βέβαια πως δεν θα πρέπει να απογοητευόμαστε από τις μελλοντικές γενιές. Όπως εξήγησε, εάν έδιναν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν και τους πιο φτωχούς συνομηλίκους τους τότε θα ήταν γενναιόδωρα και με εκείνους.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: