Τα παιδιά πλούσιων οικογενειών στρέφονται περισσότερο στο αλκοόλ

26-12-2016

Η χρήση αλκοόλ στις ηλικίες κάτω των 18 ετών είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο θέμα. 5.4 εκατομμύρια παιδιά και έφηβοι ηλικίας από 12 έως 20 ετών καταναλάνωνουν υπερβολικές ποσότητες αλκοόλ μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τώρα, νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων δείχνει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα με το ποτό το έχουν τα παιδιά που προέρχονται από εύπορες οικογένειες.

Ερευνητές από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες είδαν πως, εξετάζοντας συγκεκριμένους δημογραφικούς παράγοντες αλλά και λειτουργίες του εγκεφάλου, μπορούν να διαπιστώσουν ποια παιδιά θα έχουν πρόβλημα με την υπερκατανάλωση αλκοόλ μετά τα 18.
 
Όπως διαπίστωσαν η επικεφαλής της έρευνας, Lindsay Squeglia και οι συνεργάτες της τα αγόρια που προέρχονταν από ανώτατα κοινωνικά στρώματα και έβγαιναν ραντεβού από τα 14 είχαν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν πρόβλημα με το αλκοόλ στην εφηβεία.
 
Όλα αυτά βέβαια εάν τα συνδυάσουμε και με περιβαλλοντολογικούς παράγοντες αφού, όπως έδειξε άλλη έρευνα, τα παιδιά βλέπουν κατά μέσο όρο τρεις με τέσσερις διαφημίσεις αλκοολούχων ποτών την ημέρα. Κάτι που φυσικά συμβάλλει στην τάση τους να αγγίξουν το αλκοόλ.
 
Οι ειδικοί φυσικά συνιστούν στους γονείς να προσέχουν πάρα πολύ τις κινήσεις των παιδιών τους και να φροντίζουν να τα ενημερώνουν σωστά για τους κινδύνους του αλκοόλ ώστε να αποφεύγουν τέτοιους κινδύνους.
 
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: