Τα παιδιά που είναι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη δεν είναι καλά στο σχολείο

26-12-2016
Τα παιδιά, και ιδίως οι έφηβοι, περνούν όλο και περισσότερες ώρες μπροστά σε μια οθόνη. Τα σχολεία όμως ξεκινούν σε μερικές ημέρες και έρευνα Βρετανών επιστημόνων έδειξε πως τα παιδιά που είναι πολλές ώρες μπροστά σε οθόνες υπολογιστή, tablet ή τηλεόρασης έχουν πρόβλημα στις επιδόσεις τους στα μαθήματα.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cambridge στη Βρετανία ανέλυσαν στοιχεία που αφορούσαν 845 μαθητές, 14-16 ετών, και διαπίστωσαν ότι στη Μ.Βρετανία ένας έφηβος περνά κατά μέσο όρο τέσσερις ώρες περίπου μπροστά σε μια οθόνη στον εξωσχολικό χρόνο του. 
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, μελέτη που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, έδειξαν πως ακόμη και τα παιδιά που είναι επιμελή στο διάβασμά τους, εάν τον υπόλοιπο χρόνο είναι κολλημένα μπροστά σε μια οθόνη, πάλι έχει σχετικά χειρότερους βαθμούς σε σχέση με όσους μαθητές δεν αφιερώνουν τόσο χρόνο μπροστά σε μια οθόνη.
 
Η επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Κίρστεν Κόρντερ και η επιστημονική της ομάδα, διαπίστωσαν ακόμα πως το επίπεδο σωματικής σωματικής άσκησης δεν φαίνεται να επηρεάζει θετικά τη σχολική επίδοση, όπως πιστεύαμε μέχρι σήμερα.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: