Τα παιδιά έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να καπνίσουν στα 11 εάν δεν ζουν και με τους δυο γονείς

26-12-2016

Φαίνεται πως όταν το παιδί δεν ζει και με τους δυο γονείς οι επιπτώσεις στην συμπεριφορά του μπορεί να είναι καταστροφικές και για την υγεία του. Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν πως τα παιδιά που μένουν μόνο με τον έναν από τους δυο γονείς έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να καπνίσουν ακόμα και πριν τα 11 τουςς χρόνια.

Ερευνητές από το University College του Λονδίνου στη Βρετανία μελέτησαν στοιχεία για 11.000 παιδιά που είχαν συγκεντρώσει από τον Σεπτέμβριο του 2000 μέχρι τον Ιανουάριο του 2002.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν την επιθεώρηση Archives of Disease in Childhood, έδειξαν πως ένα στα τέσσερα παιδιά βιώνει την απουσία ενός από τους δυο γονείς πριν φτάσει τα 7. Είτε εξ αιτίας χωρισμού είτε εξ αιτίας θανάτου.
Αυτό τα κάνει πιο ευάλωτα σε συνήθειες όπως το ποτό και το τσιγάρο ακόμα και πριν την ηλικία των 11. Μάλιστα, όπως φάνηκε από την έρευνα τα παιδιά αυτά έχουν 47% περισσότερες πιθανότητες να καπνίσουν και πιούν αλκοόλ πριν τα 11.
 
Φυσικα, αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως έχουν και αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών προβλημάτων αργότερα στη ζωή τους.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: