Τα προβλήματα από την βιαστική τοποθέτηση του προφυλακτικού

26-12-2016
Πολλές φορές, μέσα στο πάθος της στιγμής, μπορεί να βιαστούμε να τοποθετήσουμε το προφυλακτικό και να το βάλουμε με βιαστικές και απρόσεκτες κινήσεις. Νέα έρευνα, λέει τώρα πως αυτό μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αύξηση του κινδύνου εμφάνισης σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών.
Ερευνητές από το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Βοστώνης και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard έδειξε πως σχεδόν το 60% των τοποθετήσεων του προφυλακτικού μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο του λόγω βιασύνης. Πολλές φορές η βιασύνη μπορεί να οδηγήσει τα ζευγάρια να μην χρησιμοποιήσουν καν προφυλακτικό.
Η Δρ. και η επιστημονική της ομάδα, συνέλεξαν στοιχεία από 512 άντρες και γυναίκες που είχαν πάει στο νοσοκομείο τα τελευταία χρόνια με υποψία εμφάνισης σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών. Οι συμμετέχοντες είχαν ηλικία από 15 έως 65 ετών και κατέγραψαν τις σεξουαλικές τους συνήθειες για περίπου 180 ημέρες. Τα ημερολόγια τους κατέγραψαν συνολικά πάνω από 8.856 ερωτικές συνευρέσεις που αφορούσαν τη χρήση προφυλακτικών. Στο 7% των περιπτώσεων τα προφυλακτικά τοποθετήθηκαν βιαστικά. Και από αυτές τις περιπτώσεις, το προφυλακτικό έσπασε σε ποσοστό 5%, σε αντίθεση με το 2% που έσπασε όταν τοποθετήθηκε σωστά. Επίσης, το 22% των ζευγαριών που βιάστηκαν να βάλει προφυλακτικό, στο τέλος δεν έβαλαν καν.
Το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών προειδοποίησε πως το προφυλακτικό είναι ασπίδα κατά των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών και πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται επιπόλαια.