Τα βιντεοπαιχνίδια 3D κάνουν καλό στη μνήμη

26-12-2016
Θέλετε να βοηθήσετε τη μνήμη σας; Παίξτε τρισδιάστατα βιντεοπαιχνίδια. Αυτό τουλάχιστον έδειξε μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που επεσήμανε πως τα τρισδιάστατα βιντεοπαιχνίδια βοηθούν πολύ περισσότερο τη διαδικασία της μνήμης από τα απλά.
 
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν μελέτες σε μια ομάδα από 39 άντρες και γυναίκες που έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια και 29 άντρες και γυναίκες που δήλωσαν πως δεν έπαιζαν βιντεοπαιχνίδια.
Στην αρχή συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο ενώ στη συνέχεια κλήθηκαν να παίξουν κάποιο βιντεοπαιχνίδι.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Neuroscience, έδειξαν πως τα τρισδιάστατα παιχνίδια όπως το νέο παιχνίδι του Super Mario βοηθούν τη μνήμη πολύ καλύτερα από τα απλά όπως τα Angry Birds.
 
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, Gregory Clemenson τα τρισδιάστατα παιχνίδια έχουν πολύ περισσότερες πληροφορίες για να εξερευνήσει ο εγκέφαλος. Αυτό σημαίνει πως κάνουν το σημείο του εγκεφάλου που λέγεται ιππόκαμπος να λειτουργεί περισσότερο για να μπορέσουμε να παίξουμε.
Αυτό είναι το σημείο του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μάθηση και μνήμη. Όταν λοιπόν ο ιππόκαμπος δουλεύει περισσότερο τότε και ο εγκέφαλος γυμνάζεται περισσότερο με αποτέλεσμα να βοηθείται και η μνήμη.
 
Αν θέλετε λοιπόν να βοηθήσετε τη μνήμη σας προτιμήστε τα τρισδιάστατα βιντεοπαιχνίδια όπως ο Super Mario και όχι τα απλά που υπάρχουν στα κινητά μας όπως τα Angry Birds.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: